.

.

dilluns, 2 de gener de 2012

Transpirinenca 2011. Dia cinquè. Escalona – Fiscal per la Sierra de las CutasComencem el dia amb la il•lusió de que l’etapa d’avui ens portarà pel Cañon de Añisclo i a pedalar per la cota mes alta de la nostra particular Transpirinenca, la Sierra de las Cutas a 2200 metres, sabem també que l’etapa serà dura ja que encara que primer per asfalt fins a Nerín i desprès per una pista molt bona pujarem sense parar dels 600 als 2200 metres.


Anem pujant pel costat del riu Bellos que forma l’impressionant Cañon de Añisclo, ho fem per una carretereta asfaltada, entre altes parets calcaries fins i tot el GPS es torna boig en algun lloc,al arribar a l’alçada de San Urdez deixem el Bellos, que se’n va cap a la nostra dreta endinsant-se més dins el congost i nosaltres seguim, encara per asfalt, el curs del riu Aso fins que per pujar a Nerín el travessem i en tres giragonses amb força pendent arribem a l’entrada del poble.


A la sortida de Nerin agafem una pista molt bona que ens puja fins una barrera que impedeix la circulació de vehicles no autoritzats, actualment es permet circular-hi en bici gràcies a la lluita del IMBA España,seguim pujant feixugament per entre prats nusos d’arbres on tant sols hi veiem sabines rastreres, passem per Cuello Arenas progressivament la pujada es va suavitzant fins arribar a la Sierra de las Cutas, son uns 1600 metres de desnivell quasi be sense descans.


Arribem a la Brecha de Arazas per sobre de la Faja de Pelay, encara que el dia esta ennuvolat i no ens deixa veure les puntes dels cims mes alts, la espectacular vista per sobre el Circo de Soaso per on s’escola el riu Arazas ha pagat la pena la dura pujada, seguim baixant per la Sierra de las Cutas fins a trobar un altre mirador, just davant del Gallinero, per espiar a vista d’ocell, un altre cop la Vall d’Ordesa,encara espiarem un altre cop pel Mirador del Rey just al davant del Tozal del Mallo.


Veiem al davant nostre la baixada inacabable fins a Torla i ens hi deixem anar, de mica en mica els prats comencen a tenir pins i comencem a trobar algun bosc, passem per l’ermita de Santa Ana, arribem al riu Ara, que travessem pel Puente de la Glera i entrem a Torla, ara per carretera anem baixant cap a Broto, Sarvise fins arribar a Fiscal on ens quedarem a dormir.
El perfilLa Traça del GPS de la ruta "Transpirinenca 2011. Dia cinquè. Escalona – Fiscal per la Sierra de las Cutas "