.

.

divendres, 23 de desembre de 2011

Senders per Cervera i la Ribera d'Ondara



Anem a  Cervera amb l’idea de fer el recorregut de l’Hivernal de Cervera 2011, que ens proposa el Xavi Deu, encara que el temps de que disposem fa que retallem una miqueta l’itinerari  i a partir de Sant Pere dels Arquells agafem el Camí de Sant Jaume per arribar més aviat. La ruta amb un alt percentatge de senders molt variats, es molt entretinguda i l’època crec que es molt bona ja que passem per  terrenys de secà on la calor a l’estiu a de ser forta.


Comencem la ruta al barri de Sant Francesc per una bona pista que després de travessar el Riu d’Ondara  va pujant  fins a trobar el primer sender, el Llarg dels Caçadors, amb sis quilometres i escaig, que salva un desnivell de 150 metres, ciclable pràcticament tot i ens porta fins al Corral del Monjo on es creua amb el GR-171.


Després de creuar el GR-171 agafem un altre sender, el de Monpaó, aquest es de baixada amb un dos quilometres, divertit i ciclabe que faldeja el Serrat de Monpaó i passa pel costat de les ruines del Castell de Monpaó i ens deixa al camí que baixa a Les Planes que seguirem  fins trobar el desviament que puja a l’Obaga de Monpaó.


Per pujar a l’obaga de Monpaó o fem per un tercer sender, el de Fiol,amb prop de dos quilometres, que comença amb una forta pujada que ens obliga a empènyer i segueix ja de baixada amb algun repetjó fins arribar al Molí de Fiol, i ens a apropat molt a Cervera, al molí tombem 360 graus i anem paral·lels al Riu d’Ondara, passem per La Peixera un bon lloc per fer un mos, si portes entrepà... es clar.


La ruta ens porta ara cap a Vergós i per una bona pista, molt monòtona, anem pujant per la Costa Roja, cap els Plans de Montpalau i abans de creuar la via fem un parell de ziga-zagues i baixem ràpidament fins la Rasa del Martí, ara pugem encara per la pista fins a trobar un senderó amagat en un revolt que ens puja feixugament, amb alguna baixada de la bici, fins a trobar el sender que baixa del Castellot de Montlleó i que agafem de baixada fins arribar al Camí de Montpalau, quan haurem fet un quilòmetre i escaig de sender.


El Camí de Montpalau dura poc, a la dreta veiem un corriol de pujada  que agafem, una baixada forta i travessem la carretera per tornar a pujar i baixar fins arribar al Coll dels Carro, seguim una mica la pista i aviat agafem un sender, el de Timor, que puja bastant fort d’inici, torna a baixar i acaba pujant  fins a pujar a Timor que rodegem i seguin fins a trobar una pista, el sender deu tenir un quilòmetre llarg i es ciclable del tot.


Trenquem a l’esquerra en direcció al mas Claret per una pista bona,però abans d’arribar-hi, per una entrada embrossada entrem a la Rasa del Martí i per un senderó força ple d’esbarzers i  herbes altes anem baixant cap a travessar la A-2  per sota i més endavant travessem la N-2 fins el trencall de Sant Pere dels Arquells, hi anem i agafem la pista que segueix el Camí de Sant Jaume, tot seguint els senyals entrem a un sender que puja, amb esforç, cap al Castellot de Monpaó, on agafem el sender de baixada que porta a la pista que va a buscar el Riu d’Ondara i que pel seu costat tot passat per el Molí de Fiol ens porta fins el punt de Sortida.



El recorregut




El perfil



La Traça del GPS de la ruta "Senders per Cervera i la Ribera d'Ondara"