.

.

dimecres, 13 de juny del 2012

Coll de Nargó - Les Masies - Aubàs - El Coscollet - Tossal del Faig - Les Masies - Coll de Nargó



Aquest recorregut ens permet pujar fins a El Coscollet, cim de 1610 metres que es la maxima elevació de la Serra d’Aubenç, per la seva situació te unes vistes magnifiques, sobre el pantà d’Oliana així com del Pirineu,del  Prepirineu català podem identificar entre molts, el Cadí, el Port del Compte, Serra de Busa, també arribem a albirar Montserrat , el Montcau...


La sortida la fem a Coll de Nargó per la carretera L-511 en direcció a Les Massies, quan portem tres quilometres i escaig tombem a l’esquerra per una pista molt bona de graveta passant pel costat de Les Masies, seguim amunt fins una cruïlla que agafem a la dreta, la de l’esquerra es per on tornarem, passem per l’Oliva i la pista s’enfila constantment arribem a Aubas una caseria situada al Barranc de Les Masies. A l’estrada hi ha una font amb aigua potable.


El camí continua pujant  fins arribar a Serradarques, fem una baixadeta que ens permet fer un xarrup al camelback i tornem a pujar, la pendent segueix força constant, cada quilòmetre pugem cent metres, la pista es va desmillorant, sovint té molta pedra i encara que no es solta fa el pedaleig feixuc, arribem a una cruïlla on agafem el camí que puja, el que baixa el farem de tornada, més amunt un altre trencant cap a la dreta ens portarà fins al Coscollet.


A dalt de tot hi ha la construcció d’un vèrtex geodèsic, mirant cap al cantó del Pantà d’Oliana veiem baixar més sis-cents metres de paret al buit, impressionant, com ho es quan aixequem la vista i fem una ullada de 360 graus...sense pressa mirant d’identificar ara el Montseny, ara el Montsec...


Torno a desfer el camí un parell de quilometres i tombo a la dreta per anar fins al Tossal del Faig, una mica més baix aquí la vista es mes local però paga la pena arribar-s’hi, ja sadollat de tants cims i serres, retorno fins a trobar el trencant que he deixat al pujar,  en un parell de quilometres hi soc, ara tot baixada per un camí que va millorant al baixar, al inici amb molta pedra i tronquets s’ha d’anar amb compte, arribem al Coll de Nargó sense adonar-nos.


El Recorregut


El Perfil



La Traça del GPS de la ruta "Coll de Nargó - Les Masies - Aubàs - El Coscollet - Tossal del Faig - Les Masies - Coll de Nargó"