.

.

divendres, 3 de juny del 2011

Santpedor - Borredà - Santpedor



Etapa-2ª Borredà-Santpedor
Sortim de Borredà i per la carretera baixem a Vilada, sense pedalar, mentre la fresca ens treu la son de les orelles, agafem el camí que puja cap a Sant Romà de la Clusa, costerut fins arribar a la Collada de Sant Miquel,però la bellesa dels paratges ens fan oblidar el pes de les alforges i els quasi 1000 metres de desnivell, a la collada fem un mos tibant d’entrepà.


Ens deixem caure literalmet per sota el Roc de la Clusa i se’ns obre una panoràmica del pirineu que va des de la serra d’Ensija al Puigmal, passant pel Pedraforca, el Cadí, la Tossa d’Alp, el Puigllaçada... a cada revolt postal nova, i sense adonar-nos estem davant de Falgars, agafem la pista asfaltada que ens puja a la collada de Subirana i ens baixa a Sant Julià de Cerdanyola.


La carretera baixa en tres llaçades a Guardiola de Berguedà, i per un camí entre el Llobregat i la c-16 arribem fins les Cases noves del Collet, ara per la C-16 i la cua entre cames anirem fins a Cercs on ens aturarem a dinar a cala Bòrnia, recomanació de l’Agustí, bon dinar casolà, l’ avantatge de portar un comercial al grup.


Retornem a la terra (planeta) i anem a buscar l’antiga carretera de Berga, això ja es un altre cosa, sense transit, arribem a Berga per dalt el Castell i la creuem per anar a buscar la carretera vella que ens deixa a Cal Rosal on just a l’entrada agafem el PR C-144 “Ruta de les Colònies” que per camins, caminets, senders i corriols ens portarà fins a Puigreig.


Aquí tornem a agafar la carretera, la de servei que ens deixa a Navàs i per la antiga via arribem a Balsareny, per l’antiga C-1411 arribem a Sallent, deixem al Ramón i seguim cap al Lleó agafem la via de servei fins al Pla de Santa Anna i ens separem amb l’Agustí per acabar d’arribar a Santpedor.

L'Agustí ens ho explica de patac

El perfil



La Traça del GPS de la ruta "Etapa-2ª Borredà-Santpedor"