.

.

dissabte, 18 de juny del 2011

Pel Massís de La Clape


Al departament de l’Aude, al Languedoc-Roussillon, França, i ha el massís  calcari de La Clape s’estén entre Narbona i el mar amb no massa alçada, el Pech Redon amb 214 metres es el punt mes alt, el seu nom, que ve de l’Occità, vol dir “ pilot de pedres” i es ben cert els camins son com rieres sense aigua que fan la pedalada feixuga.



El massís esta cobert de pins majoritàriament pi blanc, les clarianes son plenes de vinyes, i això fa que hi hagin molts corriols entre el bosc que conecten les vinyes, els camins la majoria estrets i asfaltats son de bon fer amb bici, molt tranquils, els que no estan asfaltats son molt pedregosos.



Amb l’amic Christophe  de Narbona i els seus companys Gabi de Gruissan  i Jannot d’Armissan anem a fer una ruta cap al nord-est de La Clape per senders i camins entre boscos i vinyes per baixar cap a Fleury i tornar a pujar al Pech de la Bado amb bona vista al mar.



Baixem cap a buscar l’Aude, el riu que dona nom al departament, com ja sabeu a França els departaments tenen el nom del riu mes important, per la vora del riu, que fa de frontera natural amb L’Herault, ens arribem per carretera fins a la seva desembocadura, a les Cabanes de Fleury.



Desfem el camí fins a Riviere le Haut i vorejant les salines tirem ca a Sant Pierre sur Mer, abans d’arribar-hi, tombem a la dreta per pujar altre cop a la Clape, paisatge molt similar a l’anada al passar pel punt mes alt, podem veure a l’horitzó la muntanya d’Alaric, que serà la pròxima ruta, ja a Armissan, a casa del Jannot ens ofereix un Guignolet fet per ell que es bonissim.


S vols veure mes fotos de la ruta clica aquí


El recorregut


El Perfil



La Traça del GPS de la ruta "Pel Massís de La Clape"