.

.

diumenge, 5 de juny del 2011

GR 176 Ruta de les 20 Ermites Romàniques. Tram Navàs - Puig-reig


A vegades, molt sovint, tenim un temps determinat per fer les nostres rutes. A vegades, molt sovint, quan preparem les rutes ens pensem que tenim temps il·limitat. Aquest es un dels dies en que coincideixen els dos factors, sortim de Navàs amb l’Agustí i el Joan Fitó per fer el GR 176 Ruta de les 20 Ermites Romàniques, ruta que esta dissenyada per fer a peu, com que jo ja m’ho conec fins a Puig-reig, per tal de fer-la ciclable l’adaptarem una mica saltant-nos algun corriol.



La cosa comença pujant la primera dent de la serra, que serà el perfil de la ruta,baixem tot seguit al torrent de Casaolius, tornem a enfilar-nos per anar atrobar la carretera de Castelladral i la seguim fins a Sant Cugat del Racó, per pista baixem a la riera de Sant Cugat passant per Taurons, tornem a pujar , també per pista fent una variant de la ruta i arribem a Castelladral.


Baixem cap a la riera d’Hortons seguin primer un corriol i desprès per una pista que baixa de valent, entenc perquè en diuen la costa del Calvari, creuem la riera i pugem fins a Llastasona , però una mica abans d’arribar al mas ens desviem de la ruta original per una pista que puja cap a l’esquerra i que ens porta fins a la curiosa pedra que ja fa estona que veiem des de molt lluny coronant el collet de l’obaga Negre, per unes ziga-zagues molt amplies baixem a Valldeperes.


Sortim de Valldeperes amunt, trobem una pista asfaltada que seguim poc tros i tombem a l’esquerra per anar baixant primer per pista entre un paisatge de pedres ben curioses repartides per arreu, i agafem un sender totalment ciclable que ens deixa a una palanca que travessa la riera de Navel, mes endavant la seguim tot planejant fins arribar a la Rasa de l’Hospital que travessem i comencem a pujar i pujar , la calor comença a apretar, arribem al Peirot on trobem asfalt que seguirem fins a cal Torrebadella, una mica mes enllà tombem a la dreta per arribar-nos a Sant Esteve de Pujol de Planes.


Baixem per un corriol força ciclable fins a le riera de Navel, que retrobem i travessem a gual, la pujada força dreta , amanida amb el sol que cau, fan un plat que costa de menjar, però suant arribem a Balaguer Vell i això ens anirà be perquè ens tocarà l’aire de baixada, despres una pujada suau ens deixa a Sant Joan de Montdarn, a la rectoria uns nois, molt amablement, ens donaran aigua.


Baixem per un corriol que mes endavant esdevé camí fins a cal Mestre i per asfalt pugem fins al serrat del Minguet i tombem a la dreta per una pista que ens deixa a Sant Miquel de Fonogedell, ara farem una variant per estalviar-nos de carregar les bicis a coll, anirem a buscar la pista asfaltada que hem deixat abans un tros mes enllà, la seguirem de pujada fins un trencant a la dreta que ens porta a Sant Sadurní de Fenollet.


Ja retrobades les marques el GR 176 i encara per asfalt pugem per sota el serrat de la Madrona tombem a la dreta a una pista que ens porta al Rosaret, i ara de baixada per pista anem a trobar la carretera de Casserres que ens deixa a Puig-reig, per falta de temps decidim tornar un altre dia a acabar aquesta magnifica ruta, tornem a Navás per la via de servei.

Aqui hi trobaras mes fotos de la ruta

L'Agustí ho ha vist així

Recorregut



Perfil



La Traça del GPS de la ruta "Etapa -1ª Santpedor-Borredà"