.

.

diumenge, 19 de juny del 2011

La Montagne d'Alaric a Les Corbières


La Muntanya d’Alaric es el contrafort nord del massís de les Corbières, al departament del Aude, a França. Corbera prové del llatí corvaria , "niu de corbs" o curvaria , "roca curvada" i de l’ibèric karb , variant de kal , "pedra" o "muntanya", de fet hi ha corbs i pedres, sobretot pedres a dojo.


Venint de Fontcouverte, de on sortirem, s’aixeca de cop, passes de 100 a 600 metres en poc mes de vuit quilometres, el punt culminant s’anomena le signal d’Alaric, a la plana vinyes per tot arreu, no es perquè si que la denominació d’origen Corbières AOC, es la quarta de França en producció.


Amb el Christophe sortim en cotxe de Narbona per anar cap a Fontcouverte, on ens trobarem amb el Gabi, per començar la ruta que serà curta però intensa, al sortir el Christophe, que fa de guia, coneix be el poble ja que la seva família ve d’aquí, ens porta a veure le source du village, una surgència d’aigua transparent que brolla amb força.


Comencem a pedalar en direcció a la Muntanya d’Alaric, per entre vinyes, pujant lleugerament els sis primers quilometres, passem per el Château de La Baronne i al arribar a Le Four a Chaux, "forn de calç", comencem a pujar per un caminet en mal estat i força pendent , que segueix el GR 77, fins arribar a les ruines de Le Prieurè de Saint-Pierre d’Alaric.


Amb el camí força millor anem guanyant alçada rapidament, al arribar a la font des Joncs, deixem el GR, passem a l’alçada del Roc Gris, i seguim la pista amb grava que dificulta molt la pedalada per arribar al punt mes alt, le signal d’Alaric (600m), la baixada la farem rapida per corriols fins arribar a una bassa, una pista farcida de pedres pràcticament a baix, encara quedarà un sender divertit i per pista bona arribarem a Fontcouverte.


Si vols veure mes fotos clica aquí

El recorregut


El perfil





La Traça del GPS de la ruta "La Montagne d'Alaric a Les Corbières"