.

.

diumenge, 9 d’abril del 2017

Torelló - Grau del Feu - l’Esquirol - Cantonigrós - Torrent de Bala - Roques de la Corbera – Salt de l’Eixerit - Salt d’en Nara - Salt del Cabrit - Serrat de l’Arimany - Torelló.




Ruta espectacular per els corriols que farem quan ens posem per els diferents torrents que seguirem, també s’ha de dir que em escollit la primavera i després de unes pluges, els torrents anaven plens d’aigua i els salts que hem passat rajaven a dojo, la visita a les roques de la Corbera també paga la pena, encara que haurem d’arrossegar la bici en algun tram, però com deia el Pau Riba “si fa sol, no es cap mal de morir dins de l’aigua”.



Sortim de Torello, i anem a creuar el Ges, a Gual, al molí del Viver, ens enfilem una mica i agafem un senderó que va pel costat de la carretera per anar a buscar la pista que va pujant paral·lela a la C-37, la pista va pujant, amb un pendent moderat, amb alguna baixadeta pel mig i algun repetjó dur, fins que arribem al grau del Feu. Deixem la pista que seguíem i trenquem a la dreta per baixar cap al Feu i la Vilassa, arribem a un corriol que sense cap dificultat tècnica baixa fins a creuar la carretera C-153 i arribem tot seguit a l’Esquirol.



Passem l’Esquirol per la vora i anem a creuar la riera de les Gorgues  pel pont de la Gorga, agafem el camí Ral de Vic a Olot que va pujant per unes codines, força pesades per pedalar, més amunt el camí es una mica pedregós i amb algun xaragall combinat amb algun tram formigonat cap al final i així arribem a Cantonigrós.




Passem per la part final de Cantonigrós i quan en sortim agafem un corriol, que baixa i algun cop planeja, amb el torrent del Bala que ens queda al costat esquerra al fons de la vall. Ens en apartem una mica, remuntant,  per anar a creuar el torrent del Gabatx, afluent del Bala, i tornem a posar-nos paral·lels al torrent del Bala, tot i que cada vegada el tenim més avall. El camí arriba a un punt que queda una mica perdedor perquè ens volem acostar a la cinglera que comença a formar les roques de la Corbera, d’aquesta manera anirem baixant per la vora de la cinglera, amb la bici al costat fins que ens en separem per anar a buscar un corriol que, ara ja sobre la bici, ens porta fins a les roques on podem gaudir de les seves formes.



Retornem pel corriol que entre pedregós i el pendent amunt ens farà empènyer una mica fins que s’aplani, quan tornem al punt on havíem deixat el camí abans, busquem a l’esquerra un sender amb un inici poc visible, aquest sender ens baixa fins la carretera BV-5207 que seguirem una mica pujant en direcció a l’Esquirol. Deixem la carretera per agafar una pista que va per la carena del Viver fins que en un revolt tancat la deixem per agafar un corriol que segueix pel costa del torrent del Viver fins que aquest vessa les aigües a la riera de les Gorgues, el corriol la segueix aigües amunt passant pel costat del salt de l’Eixerit, si el volem veure d’aprop em de deixar la bici acostar-nos-hi a peu.




Continuem pel corriol fins a travessar el torrent de Riupregon, també afluent de la riera de les Gorgues, ho fem empenyent la bici, seguim riera amunt fins arribar al pont del molí de la Bertrana que ens queda a l’altre banda i per arribar-hi travessem la riera a gual, l’entorn es preciós.  Pugem pel pont i arribem a un camí estret que va pujant vora un quilòmetre i torna a baixar passant per la Barra de Ferro i més avall, quan la riera de les Gorgues ja ha arribat al pantà de Sau, arribem al torrent de les Paganes, abans de travessar-lo, remunten, a peu, uns centenars de metres per ana a veure el salt d’en Nara, que com ja he comentat abans avui tot raja espectacularment.




Travessem el torrent de les Paganes, a gual, tot i l’aigua que porta es pot travessar sense problemes a sobre de la bici, seguim el sender que va vorejant el pantà i en un punt, a l’esquerra, trobem un corriol que baixa una mica i ens porta a un bon mirador que ens permet veure el gran salt de les paganes, aquest corriol l’hem de fet a peu deixant la bici al sender. Seguim el sender de pla i baixada i de seguida arribem al salt del Cabrit, que com tots els altres raja de debò.





      
Seguim el sender una mica fins a la casa del Pont on arribem al camí Ral de Vic a Olot, que ens porta a travessar la C-152, deixem el camí Ral i ens enfilem pel serrat de l’Arimany, el camí ens porta cap a Llafrenca i després de pla anem a buscar el camí de la casa de l’Hora, ara per diversos camins anirem baixant cap a Torelló.








El recorregut


El perfil




...
La traça del GPS de la ruta "Torelló - Grau del Feu - l’Esquirol - Cantonigrós - Torrent de Bala - Roques de la Corbera – Salt de l’Eixerit - Salt d’en Nara - Salt del Cabrit - Serrat de l’Arimany - Torelló."
...