.

.

dimarts, 27 d’agost del 2013

A peu pel Volcà Croscat, Volcà de Santa Margarida, Sant Miquel Sacot, La Fageda d’en Jordà



Deixem el cotxe a  l’aparcament que hi ha al quilòmetre 4 de  la carretera d’Olot a  Santa Pau a l’esquerra , al mateix lloc hi ha un punt d’informació, on ens recomanen fer la ruta al reves del que marca l’itinerari per agafar al inici la part més oberta i calorosa. Sortim de l’aparcament seguint les senyals  de la ruta 1, de seguida entrem a un sender que va per dins el bosc, va pujant lleugerament i ens porta a una pista que va voltejant el volcà Croscat.


Desde la mateixa pista podem veure de lluny les grederes del volcà, la pista va a parar a una pista asfaltada que passa pel costat d’un restaurant, el Masnou, des d’on surt un camí cap  a l’esquerra que puja a veure les grederes seguint l’itinerari 15, nosaltres seguim recte i anem a parar a la carretera GI-524, la travessem i arribem a l’àrea d’informació de Santa Margarida, on hi ha un ampli aparcament i l’única font del recorregut .

Marxem de l’àrea per un camí que fa pujada i s’enfila pel con del volcà de Santa Margarida, passem per Caselles i el pendent es fort i per sort el camí es ombrívol, al arribar a dalt un sender comença a baixar cap a dins el cràter, al centre hi ha una bona explanada on hi ha l’ermita de Santa Margarida.


El camí s’enfila cap a l’altre banda i pugem fins a sortir del cràter, baixem pel con del volcà enmig d’un bosc d’alzines, el camí fa giragonses i el pendent es moderat, arribem a un camí que deixem de seguida per agafar un sender amb el sòl molt erosionat, que tomba cap a l’esquerra i va baixant tot seguint els senyals del GR  2, sortim a una pista enquitranada que planeja, arribem a un revolt on agafem un sender que tira recte i s’enfila cap a Sant Miquel de Sacot.


Encara seguint el GR, pugem una mica per asfalt fins a trobar un sender que comença a baixar, el sòl està molt erosionat  hi ha trams que rellisquen força, arribem a un camí asfaltat que volteja la Cooperativa La Fageda, deixem l’asfalt trencant a l’esquerra per un camí que va planer i ens porta a entrar a la Fageda d’en Jordà, el bosc de faigs es grandiós i anirem seguint el camí que, tot i ser força planer,  passarà per algun turonet ja que el bosc està assentat sobre la colada del volcà Croscat. Arribem a can Serra després d’una mitja hora de marxa per dins la fageda.






El recorregut



El perfil




La traça del GPS de la ruta "A peu pel Volcà Croscat, Volcà de Santa Margarida, Sant Miquel Sacot, La Fageda d’en Jordà"