.

.

dimecres, 30 de maig del 2012

Ribes de Freser - Ventaiola - Refugi de Ribesaltes - El Collell



Aquesta ruta me la va recomanar el Pep, el dia que varem coincidir pujant al Coll de Meianel, per les seves vistes i si en aquella ocasió faldejàvem el Puig Cerverís i el Ballandrau pel Est ara ho farem pel Oest, el recorregut que em proposava fa la tornada diferent, baixa cap al Serrat per un corriol que per les tempestes de les tardes dels últims dies vaig creure poc assenyat de fer, de fet el dia va acabar amb un creixement de núvols i una pedregada que va deixar tota la vall blanca.


Per aquest motiu l’anada i tornada la faig pel mateix lloc, tot per pistes bones i un tram curt de pista formigonada. La sortida a Ribes de Freser i anem a buscar la pista que puja al mas de Ventaiola, quan trobem la pista que ve de Ribesaltes la seguim en direcció a Tregurà, trobarem un trencant que va al refugi de Ribesaltes el seguim, passem el refugi i passem la barrera per seguir la pista principal que ens pota al Collell o els Collets, segons el mapa que mirem, durant la pujada tenim molt bones vistes al Puigmal i des del Collell un bon mirador cap a les Gorges de Nuria. La tornada pel mateix camí es molt rapida. 




El Recorregut


El Perfil


La Traça del GPS de la ruta "Ribes de Freser - Ventaiola - Refugi de Ribesaltes - El Collell"




2 comentaris:

ValldeRibesBTT ha dit...

Espero que gaudissis de les vistes. Llàstima de la tornada pel mateix camí, però serà l'excusa per tornar-hi i baixar cap a Serrat.

Salut i bones pedalades

Pep

Totof ha dit...

Molt guapo el lloc, però els núvols varen créixer a tota pastilla, en dues hores va passar d'un cel blau a quasi be cumulunimbus.
I si, tornaré, cada cop estic més enamorat d'aquesta vall.

Salut