.

.

divendres, 17 de maig del 2013

A peu pel sender local SL-C 61 - A Sant Jaume de Vallhonesta pel camí dels Maquis



Aquesta ruta segueix el sender local SL-C 61 A Sant Jaume de Vallhonesta pel camí dels Maquis, per fer-lo tant si venim del Pont de Vilomara com de Sant Vicenç de Castellet per la BV-1229 al quilòmetre 2,5 aproximadament  agafem una pista que passa pel raval de Boades (a la dreta venint de Sant Vicenç) i que porta al nucli de Vallhonesta, quan hem cap a un quilòmetre i mig trobem un sender a ma esquerra amb un plafó informatiu, es el inici del recorregut. La ruta, que està ben senyalitzada, forma part dels itineraris del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.


El sender marxa de pla o bé en lleugera pujada entre matolls i pi blanc jove, hi trobem forces xaragalls, quan portem una estona de marxa arribem a la Bauma del Sequer que hi passem per sota, a partir d’aquí el camí comença a girar entrant en una part més obaga i amb més pendent, arribarem a un revolt, amb vistes panoràmiques cap al nucli de Vallhonesta, on girarem 180 graus i amb el camí més planer arribarem a Sant Jaume de Vallhonesta.


El sender arriba entre l’hostal (ara en ruïnes) i l’ermita, de l’hostal en resten alguna paret i les quadres, a darrere de l’ermita hi ha una font que s’alimenta d’una cisterna. Quan decidim marxar ho fem pel mateix sender que hem vingut fins arribar al mirador que hi ha al revolt, aquí deixarem el camí dels maquis per tombar a l’esquerra i baixar pel sender que descendeix ràpidament fins a una pista que ens portarà pel veïnat de Vallhonesta.


La pista va baixant suaument, passant entre les masies dels segles XVIII i XIX, fins a creuar el Torrent el Rubió, pugem una mica per anar a trobar la pista que baixa cap a Boades, just a sota de Sant Pere de Vallhonesta, el camí va baixant lleugerament i arribem a una desviació que ens permet anar a veure el Roure Gran del Rubió, força malmès per un incendi, retornem al camí i en poca estona arribem al inici de la ruta.




El recorregut


El perfil


La traça del GPS de la ruta "A peu pel sender local SL-C 61 - A Sant Jaume de Vallhonesta pel camí dels Maquis"