.

.

dilluns, 3 de desembre de 2012

Santpedor-Callús-Coll de Coaner-Cal Corbera -El Semís-Coaner-Suria-Cerarols-Santpedor



Sortim de Santpedor pujant cap al Mirador de Montserrat, pel camí de Vallbona baixem mentre fins que sortim de la urbanització i pugem cap a cal Mariano, desprès de planejar una mica la pista baixa suaument fins la riera de Bellver,  la travessem a gual per un lloc que acostuma a portar un pam d’aigua, encarem un fort repetjó i ara ja de pla arribem a una cruïlla davant de la Tossa, tombem a l’esquerra i baixant una mica arribem a Callús.


Passem el poble sortint per la carretera de Sant Mateu de Bages que deixem al passar pels Manxons agafant el camí que passa pel Molí Nou i Antius, sortint d’Antius ens desviem a l'esquerra i pujant cap a  Can Torres, la llarga pujada amb algun repetjó fort, passa pel costat de La Sala i ens deixa a la carena de la Serra de Castelltallat, on hi ha l'antena, passem el coll de Coaner i canviem de vessant, aquí la vista cap al Pirineu, avui nevat, es impressionant.


Ara per la cara nord seguirem la pista que va pujant i baixant on anirem guanyant alçada fins arribar a sota el Puig de la Creu Escapçada on fem el sostre del dia, encara ens queda una baixada per tornar a recuperar alçada, passant per Corbera, fins un punt on gairebé retornem a la màxima alçada.



Quan som a sota el turó de Corbera comencem a baixar per un camí que te sovint forces pedres i una bona pendent, a mig camí tenim un vista aèria sobre Claret dels Cavallers, el pendent acaba al travessar la riera de Coaner on trobem una amplia pista molt rodadora que ens va pujant suaument fins que una mica més amunt de les runes de Torribalba la deixem i agafem un camí que ens baixa al mas de el Semís.



Ara la pista va baixant a la vora de la riera de Coaner que travessem a gual per pujar suaument cap a Gobianes, apartant-nos una mica de la riera, la pujada s’acaba aviat i la pista ens retorna de baixada a la riera passant a prop de Santa Maria i voltejant el camp del Rector arribem al conjunt de Coaner amb l’església de sant Martí i el Castell de Coaner, del que tant sols en resta la torre.


Una forta i curta baixada ens torna a la riera que travessarem diverses vagades, totes a gual, i a l’ultima ens enfilem per un curt repetjó. Baixem, passant pel costat de la Ribera, fins a travessar el Cardener per una palanca i la pista, ara enquitranada, ens porta a entrar a Súria. Travessem el poble i agafem la carretera de les Vilaredes que deixem per agafar un senderó que passa pel costat de Joncarets. Arribem a una pista que amb algun pendent considerable ens puja per la serra de Puig de Sans fins arribar al runam salí de Súria, una baixada ens porta a la Riera i una curta pujada a Cerarols.


Marxem de Cerarols per una bona pista que va baixant a trobar el torrent de Bogadella, que creuem a gual, comencem a enfilar-nos per l’obaga del Puig-alter trobant-nos amb alguna botifarra, voltegem el puig pel repeu i baixem cap al Gras Vell, més enllà trobarem un camí amb molta pedra que baixa fins un torrent sec i puja pel bosc del Cortés ara ja sense pedres. Una curta baixada ens deixa a la pista enquitranada que baixa del Serrat i va ap a Callús, l’agafem en direcció a Callús fins que a les vistes de la Tossa trenquem a ma esquerra cap a Cal filosa i comencem a desfer el camí d’anada fins arribar a Santpedor.




El Recorregut


El Perfil





La Traça del GPS de la ruta "Santpedor-Callús-Coll de Coaner-Cal Corbera -El Semís-Coaner-Suria-Cerarols-Santpedor"