.

.

dimarts, 28 de febrer del 2012

Manlleu-Graons del Rei-Collet de Sant Julià-Coll del Bram-Cantonigròs-L’Esquirol-Salt del Cabrit-Manlleu


Sortim de les afores de Manlleu, a mig camí de Sant Martí Sescorts, entre camps de cereals força secs, la pista que seguim va pujant amb poca pendent amb in paisatge molt obert, aviat ens trobem una camí rural asfaltat que seguirem fins a la Carena de la Casa de L’Hora, ens barra el pas la C-37 però seguim la via de servei  que hi ha al costat, amb pedres de tant en tant i forces sifons, al arribar als Graons del Rei  travessem a l’altre banda i seguim pujant per tornar a travessar i enfilar-nos per la Cavorca i el Serrat de la Creu.


Ens  anem allunyant de la C-37 carenejant la Serra del Feu, tot pujant es gaudeix d’unes bones vistes que van des de la Serra de Bellmunt fins a la Serra de Cabrera tot passant pel Puigsacalm, mirant enrere la vista arriba fins al Pedraforca, Cadí ... amb mala visibilitat per la calitja, seguim pujant per la Carena dels Casalets per començar a planejar i baixar fins al Collet de Sant Julià.


Del collet baixem una mica per una pista rural formigonada que aviat puja i no afluixa fins arribar al Coll del Bram,a sota de Cabrera, el sender que agafem ara es poc ciclable al principi però a mesura que anem baixant va millorant, a la nostre esquerra ens queden els Cingles d’Aiats, arribem a la C-153 que ens porta a Cantonigròs on anem a buscar el camí de la Foradada.


Seguim el camí, de baixada molt pedregós, passant a tocar la Foradada, tot resseguint la Riera de les Gorgues, el caminet té de tot, pedres, herbes, fulles... hi ha estones que el trobes bo i estones dolent, l’entorn però es encantador i entretinguts així arribem a L’Esquirol, el travessem i baixem cap als Teixidors, baixem per un caminet molt bo que va resseguint encara la Riera de les Gorgues fins arribar al inici del Pantà de Sau, passem el Salt del Cabrit i comencem a pujar per una pista ampla fins arribar al Serrat de l’Arimany i baixar al cotxe.


El recorregut

  
El perfil




La Traça del GPS de la ruta "Manlleu-Graons del Rei-Collet de Sant Julià-Coll del Brams-Cantoniròs-L’Esquirol-Salt del Cabrit-Manlleu"