.

.

dijous, 10 de novembre del 2011

Calaf-Castell de Boixadors-Prades de la Molsosa-Vallmanya-Sta. Maria de Pinós-Enfesta-Calonge de Segarra-Calaf


Aquesta ruta transita per bones pistes entre l’Alta Anoia, el Solsonès i l’Alta Segarra, la sortida la fem a Calaf, pedalem pels Plans de Calaf cap a Fortesa, tot pujant lleugerament fins arribar a L’Espona, els camins amb força pedra calcarea, que no molesta gens, baixem fins a els Seguers i comencem a pujar per la Serra de Montaner per arribar al Coll del Castell, sota del castell de Boixadors, que intuïm difuminat darrere de la boira.


Del coll baixem fins al Pla de la Casa Nova per enfilar-nos a la Serra de Goberna, passem el Coll de Trilla encara pujant fins que trobem la pista, a la nostra dreta, que baixa de Goberna, l’ignorem seguim recte per anar a tombar canviant de vessant i per l’obaga de Prades anem baixant fins a trobar un repatxo que ens puja a Prades de la Molsosa, seguim baixant passant algun altre repatxo, passem per la riera de Vallmanya i trobem la carretera asfaltada que porta a Calaf.


Seguim la Carretera fins al trencant que ens puja a Vallmanya i agafem la pista asfaltada que en cinc quilometres ens fa salvar un desnivell de 320 metres i ens deixa al Santuari de Santa Maria de Pinós, seguim pujant ara per una pista bona fina arribar al punt mes alt de la ruta el Pinós (928m) vèrtex geodèsic, un bon lloc per treure l’entrepà i gaudir de les vistes mentre masteguem.

Anirem baixant primer per la Serra de Pinós i al arribar a la Serra de Claret canviem de carena i pedalem cap a la Serra de Cellers, tot això encara de baixada, i ja no deixarem de baixar fina a Enfesta, planejant primer i pujant després voregem Calonge de Segarra, creuem la carretera i agafem el camí de les Cuadres que ens porta a la Vora de l’Eix transversal, el seguim pel costat fins a trobar un pas inferior que ens permet travessar-lo i arribem al Raval d’Aleny i tot seguit a Calaf.

El Recorregut


El perfil





La Traça del GPS de la ruta "Calaf-Castell de Boixadors-Prades de la Molsosa-Vallmanya-Sta. Maria de Pinós-Enfesta-Calonge de Segarra-Calaf"