.

.

dimecres, 26 d’octubre del 2011

El Salt de la Minyona ··· Folgueroles-St. Julià de Vilatorta-Puig Moltó-Vilanova de Sau-Coll de Terrades-Els Munts-Folgueroles



Ens trobem amb el Ramon per anar a fer una ruta per Osona, a les vuit comencem a pedalar a Folgueroles, per carretera fem la curta distancia que hi ha entre Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, aviat ens posem a un camí que es va estrenyent tot pujant pel camí de la Carena, les obres de l’Eix Transversal ens fan passar un desviament que baixa cap a la Riera De sant Julià, hi passem per sota, de l’eix, a l’altre banda la pista va pujant suaument i a la vora de la riera fins que el deixem tombant a l’esquerra la pujada es forta mes amunt per un sender també de pujada ens porta fins al Puig Moltó.


Des del puig continuem pel sender, ara de baixada, que ens fa xalar de valent, abans d’arribar al Coll de Romegats, s’eixampla i travessem l’eix per un pont, pugem una mica i seguim la pista de baixada per sota el Cingle de Romegats, passem per Torrents del Prat i comencem a pujar fins que agafem un altre corriol a la dreta que ens porta, ara pujant ara baixant, per sota els cingles del Serrat del Vent i Sant Llorenç del Munt, retornem a la pista i quasi be de baixada arribem a la Verneda de Sant Feliu.


Encara per bona pista pugem fins a trobar la carretera N-141-d que baixa a Vilanova de Sau, la creuem i agafem el sender que tot baixant serpenteja per sota els Cingles dels Munts, retrobem altre cop la carretera i la creuem per agafar la pista que ens porta a Vilanova, creuem el poble i seguim baixant fins al Pantà de Sau.


Agafem la pista formigonada que porta al Parador de Sau tot resseguint el pantà, amb alguna pujada forta cap al final al arribar al Coll de Terrades on trobem la BV-5213 que seguirem en direcció contraria a al Parador, no gaire tros però pujant de valent, enmig d’un revolt agafem una pista que al inici fa gracia per l’enllosat natural que te, però a mesura que et destrossa el cul deixa de fer gracia, la pujada es forta i cada cop mes pedregosa , al passar per sota el Puig del Far es suavitza i va millorant de mica en mica.



Anem pujant, just per sobre de on havien pedalat abans però ara anem per sobre els cingles i en direcció contraria, passem per sobre el cingles de Vilanova i finalment arribem als Munts, ens arribem al mirador del Salt de la Minyona on gaudim d’unes vistes impressionants, que van del Collsacabra fins al Motseny, comencem a baixar per una pista formigonada que ens deixa a un bon camí que baixa ràpidament a la Riera de Tavèrnoles, planegem un bon tros i tot seguit arribem a Folgueroles.




El recorregut


El perfil



La Traça del GPS de la ruta "Folgueroles-St. Julià de Vilatorta-Puig Moltó-Vilanova de Sau-Coll de Terrades-Els Munts-Folgueroles"