.

.

dimecres, 22 de març del 2017

Gironella-Roques de Sant Marc-Serrat dels Bandolers-Avià-Berga-Pont de Pedret-Via verda de cal Rosal-Pont Nou d’Orniu-Cal Bassacs



Ruta que corre majoritàriament per pistes, llevat d’un parell de corriolets fàcils, també un tram de pista enquitranada des de Berga  fins gairebé el pont de Pedret. Passarem per la via verda del Llobregat, aigua avall, per tant de baixada, on trobarem tres túnels dos de curts i un més llarguet però que disposa d’enllumenat automàtic per tant es innecessari portar llum.



Sortim de cal Bassacs pujant cap a la ermita de Sant Marc i encara seguim pujant fins arribar a les roques de Sant Marc que voltegem per baixar fins a travessar un torrent que porta les seves aigües a la riera de Clarà al costat mateix d’on el travessem. Seguirem pistes i camins que van pujant amb pendent moderat fins a cal Canudes, els diversos camins que seguirem ara van per terrenys mes ondulats i anirem pujant i baixant amb tendència a guanyar alçada fins arribar a Santandreu, ara una pujada i una baixada ens porten a travessar el torrent de cal Ramonet i ja entrem a Avià.



D’Avià a Berga es força planer, creurem totes dues poblacions de punta a punta. Marxem de Berga per una pista asfaltada que baixa amb força pendent fins al pont de Pedret on agafarem la via verda del Llobregat, que pel costat del Llobregat ens portarà fins a cal Rosal amb un recorregut d’uns 4,5 quilòmetres i una baixada molt suau, com ja he comentat més amunt passarem tres túnels.



Marxem de cal Rosal travessant el Llobregat pel pont nou d’Ornius, una pujada forteta ens porta a Sant Vicenç d’Obiols, on podem veure moltes tombes excavades a la roca. Una bona baixada ens deixa a la Plana on agafem un corriol no gaire llarg que ens porta a l’Ametlla de Caserres. Travessem la riera de Bellús i passem pes sota la C-16, de seguida trobem un corriol que ens porta fins la font del Balç i fent una gran marrada per Gironella arribem al pont de cal Bassacs ja a prop d’on tenim el cotxe.






El recorregut



El perfil




...
La traça del GPS de la ruta "Gironella-Roques de Sant Marc-Serrat dels Bandolers-Avià-Berga-Pont de Pedret-Via verda de cal Rosal-Pont Nou d’Orniu-Cal Bassacs"



http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15480802