.

.

dissabte, 25 de març del 2017

Cardona-Pont de Buidasacs-Riu Negre-Riner-Pantà de Sant Ponç-Molí de Biuda-sacs-Pont del Diable-Cardona



Aquesta ruta surt de Cardona seguint pistes paral·leles al Cardener fins al pont de Buida-sacs on el travessem per anar a buscar el seu afluent, el
riu Negre, seguirem per la vall que ha format fins gairebé arribar a Solsona, pugem cap al Pi de Sant Just per baixar al pantà de Sant Ponç on anirem agafant pistes i camins, algun molt pedregós, que van baixant per la vall formada pel Cardener fins arribar a Buida-sacs on desfarem el camí fins a Cardona. Seguirem majoritàriament pistes i camins, algun tram curt de carretera o pista enquitranada i un sender desdibuixat de pujada on haurem d’empènyer la bici uns dos-cents metres muntanya amunt.




Marxem de vora del pont del Diable travessant de seguida el Cardener pel pont de Sant Joan, tombem a l’esquerra seguint unes pistes enquitranades que ens porten de pla a travessar l’Aigua d’Ora. Per la vall del Cardener anem pujant per diverses pistes, alguna amb grava grossa, fins arribar al molí de Buida-sacs, deixem el camí per anar cap a l’esquerra i travessem el  riu pel pont de Buida-sacs , pugem una mica per agafar la carretera, C-55, que seguirem un quilòmetre i escaig fins a travessarla per baixar cap al riu negre, s’ha de parar atenció perquè es  un tram on el cotxes corren molt.




Seguim un camí que va pel marge esquerra del riu, aigua amunt, fins atrobar una palanca per on el creurem, anirem seguint un camí amb molt poc us que va pujant moderadament, amb un tirapits pel mig, arribem a una pista enquitranada i tot seguit travessem el riu per un pont, la pista puja dreta i la seguim uns cinc-cents metres, deixem la pista  per agafar un camí que mor al mig del bosc, aquí intuïm un sender que puja pel dret i haurem d’empènyer la bici uns dos-cents metres fins arribar a un altre camí que tot seguit va a parar a una carretera que seguirem uns cinc-cents metres de pujada.




Deixem l’asfalt per agafar un camí planer que passa per can Nadal i va faldejant la costa del Grau i la del Ballester, una baixada ens portarà fins a Riner on trobem el Castell i l’església de Sant Martí. Reculem una mica per seguir la pista que havíem deixat i ens enfilem una mica per un tirapits , tornem a baixar a buscar un camí que per la vora del riu Negre ens portaria fins a Solsona si no fos perque una mica abans d’arribar-hi el deixem, aquest camí que va pujant suaument, travessa un parell de cops el riu a gual però el seu poc cabal no es cap problema per fer-ho sense mullar-te els peus.




Agafem una pista enquitranada que puja fins al Pi de Sant Just on travessem la C-55 per agafar una pista enquitranada que deixem de seguida per seguir un camí que com més avall anem més degradat està fins que ens deixa a la pista que volteja el pantà de Sant Ponç. Agafem la pista cap a la dreta i anem vorejant el pantà arran d’aigua fins arribar a la presa. Travessem el  pantà per la carretera que va per sobre la presa.




A l’altre cantó seguim la carretera uns cent metres per agafar un camí bo que aviat deixem per seguir-ne un amb poc ús que puja i baixa per uns indrets secs i amb poca vegetació, algun tram es força pedregós, creuem la rasa dels ensorrats i ens enfilarem una estona per uns camins i un paisatge similars. Arribem a la rasa del Soler i ara anirem baixant pel camí que també té força pedres , baixarem gairebé a tocar el riu i tornem afer una pujada i una baixada que ens deixen a Buida-sacs. A partir d’aquí desfem el camí fins a la creu Vermella i seguint el GR-3 retornem al cotxe .






El Recorregut





El Perfil




...

La traça del GPS de la ruta "Cardona-Pont de Buidasacs-Riu Negre-Riner-Pantà de Sant Ponç-Molí de Biuda-sacs-Pont del Diable-Cardona"
...