.

.

divendres, 11 de desembre del 2015

Solsona-Pallares de Dalt-El Noguer-Xarpell del Pla-Sant Pere de Llobera-Sant Bernat-Solsona


Sortim de Solsona de l’aparcament que hi ha pel darrere de a catedral, baixem fins al carrer dels tints i el seguim pel costat del riu Negre aigua amunt, aviat el riu rep l’aigua del barranc de  Pallarès i ara seguirem el camí que va pel seu costat, aigua amunt també, fins que arribem a la Mare de la Font, aquest camí es molt agradable gairebé tota l’estona sota l’ombra de plàtans i travessa un parell de cops la riera, a mig camí hi trobem la font de la fulla. Al arribar a la Mare de a Font passem per sota l’aqüeducte que al segle XV portava l’aigua a les fonts de la ciutat.


Trasessem la carretera i passem per l’area d’esbarjo que hi ha a l’altre cantó, agafem un camí que puja cap al Castellvell, superem us pendents forts i aviat el deixem per agafar un corriol, que en algun punt ens fa baixar de la bici, arribem a una pista que segueix pujant i per diversos camins, amb pendent constant passem pel Masnou i el Pallarès de Baix, encara seguim pujant una mica fins a voltejar el serrat de la Forca. Marxem de pla, amb una bona panoràmica del Pirineu, fins arribar a una pista enquitranada.


Seguim la pista un centenar de metres i trenquem a l’esquerra per agafar un camí que ens baixa al Noguer, més avall passem per l’Alcerà i seguim baixant fins el barranc de la Font de la Casanova, ara seguim diversos camins i un tram que està enquitranat, pugem per tornar a baixar una mica i així varis cops, anant guanyant alçada cada vegada fins que arribem de Marrossella, ara perdérem alçada durant cinc quilòmetres fins arribar a la riera de Miravé que travesem a gual.


Tornem a pujar per camins solitaris amb pendent fort fins a Sant Pere de Llobera, aquí agafem una pista enquitranada que ens portaria a l’Hostal del Boix, a mig camí la deixem i seguim recte per un camí que segueix pujant fins al Turó, ara farem una baixada suau fins a trobar un corriol que marxa a mà dreta, l’entrada costa de trobar i ho fem pel dret carregant la bici a coll confiant amb la traça del GPS, el corriol es fàcil de ciclar i a mà dreta ens ofereix una panoràmica del Solsonès ja que estem uns dos-cents metres per sobre la plana.


Sense grans dificultats, tot i que en algun tram està erosionat, anem baixant pel corriol fins que es comença a eixamplar, després arribem a una pista que ens baixa fins la carretera, la seguim fins a trobar, a mà dreta, l’ermita de Sant Bernat, barroc del segle XVIII, una mica més endavant deixem la carretera per anar a fer un corriol curt i divertit que ens torna a la carretera un tros més avall, ara la seguim entrant tot seguit a Solsona.


El recorregut




El perfil





La traça del GPS de la ruta "Solsona-Pallares de Dalt-El Noguer-Xarpell del Pla-Sant Pere de Llobera-Sant Bernat-Solsona"