.

.

dijous, 18 de juny del 2015

Sadernes-Sant Feliu del Riu-Mare de Déu de les Agulles-Coll de Bassegoda-Puig de Bassegoda-Cal Nou-Coll de Faja-Sant Andreu de Guitarriu-Sadernes


Aquesta ruta es una combinació de bicicleta i senderisme, ja que el últims sis-cents metres els farem a peu per assolir el cim del Bassegoda, la major part de la ruta va per bones pistes, algun tram fins i tot formigonat, i farem una parell de corriols  per visitar les ermites de Sant Feliu del Riu, molt curt, i la Mare de Déu de les Agulles una mica més llarg.


Sortim de l’aparcament que hi ha a Sadernes per una pista que baixa a trobar el riu Llierca, quan hi arribem hi anirem pujant suaument pel seu costat fins que arribem el pont del pas dels Aures on el travessem, aquí ja seguim la riera se Sant Aniol, passem el pas d’en Roca i una mica més amunt tornem a travessar la riera pel pont de Ferro, ara el pendent comença a augmentar de mica en mica i seguim pujant per la pista fins que a la dreta veiem que marxa un corriol.


Trenquem a la dreta agafant el corriol, no gaire llarg, que ens permet pedalar fins arribar a l’ermita de Sant Feliu del Riu, de l’ermita reculem uns metres per agafar un camí que ens retorna a la pista, que havíem deixat abans, un tros més amunt. Seguim pujant amb un pendent moderat i arriben a La Plana, i de fet anirem un tram de pla, aviat s’acaba el pla i torna la pujada, potser amb una mica menys de pendent però déu n’hi do. Arribem a un punt on al mig d’un revolt deixem la pista per agafar un corriol cap a mà esquerra que a pau i en bici ens deixa a l’ermita de la Mare de Déu de les Agulles.


Deixem l’ermita marxant per un corriol que no és aire de bon pedalar en algun tram, però com que no és gaire llarg de seguida arribem a la pista que havíem deixat però cap a un quilòmetre més amunt i molt a prop del Coll de Riu, una baixada curta ens donarà un petit descans fins arribar a una cruïlla on començarem l’anada i tornada al Puig del Bassegoda, ja que un cop fet el cim retornarem per seguir la ruta cap a cal Nou i Sant Andreu de Guitarriu, ara encararem les Marrades, unes ziga-zagues que ens fan guanyar alçada ràpidament i no parem de pujar fins al coll de Bassegoda.


Del coll seguim la pista que puja al coll del Principi i una mica abans d’arribar-hi la deixem per seguir pujant encara una mica més fins arribar al pla de la Bateria, on s’acaba la pista i comença un corriol que va cap al cim, encara seguim, feixugament, una mica sobre la bici fins que decidim deixar-les definitivament per encarar l’ultima pujada cap al Bassegoda.


Comencem a caminar seguint el sender que puja cap al cim, hi ha un punt on marxem massa cap a la dreta però retrobem el camí bo més amunt, per això recomano seguir la traça del GPS que marxa cap a l’esquerra tant per pujar com per baixar, aviat arribem a una paret on haurem de fer una grimpada (cap a 20 metres), ajudats, però, de algunes cadenes i escales de gat, que serà la cirereta del pastís d’aquest cim.


Descendim cap a buscar les bicis i desfem el camí fins a sota el coll de Riu on enlloc de seguir rectes marxem cap a l’esquerra, no parem de baixar fins a arribar a creuar el riu Borró, la pista va pujant cap a la Manera i després va voltejant la serra de Polí, quan passem per sota el mas de Polí afluixa el pendent una mica i el reprèn de seguida per enfilar-se fins el coll de Faja. Del coll baixem fins a Sant Andreu de Guitarriu, i ja no pararem de baixar, per unes bones pistes fins a arribar a la carretera GIV-5231 on tombem cap a la dreta per  pujar fins a Sadernes.




El recorregut                                                                                                  

 


El perfil

   


La traça del GPS de la ruta "Sadernes-Sant Feliu del Riu-Mare de Déu de les Agulles-Coll de Bassegoda-Puig de Bassegoda-Cal Nou-Coll de Faja-Sant Andreu de Guitarriu-Sadernes"