.

.

diumenge, 28 de juny del 2015

Gombrèn-Camí Ral-Sant Llorenç de Campdevànol-Gorg de la Cabana-l’Auró-Coll de Can Carles-El Pujol de Llentes-Llentes-Coll de Faig General-Puigbò-Gombrèn


Sortim de Gombrèn cap al camí Ral que va a Campdevànol, va baixant amb pendent suau seguint el Merdàs, encara que de vagades se’n allunya, el travessem diversos cops, quan portem cap a tres quilòmetres pugem a la carretera que seguirem mig quilòmetre, quan  la deixem arribem a l’església de Sant Llorenç de Campdevànol i després d’una curta baixada deixem el camí Ral per tombar a la dreta, creuant per últim cop el Merdàs i agafant una pista que comença a pujar per la vall del torrent de la Cabana.


No trigarem gaire a trobar un camí que es desvia cap a l’esquerra i baixa cap al gorg de la Cabana, amb un parell de minuts arribem a sobre el salt d’aigua que forma el gorg. Retornem a la pista que va pujant amb pendent moderat fins que fem una curta baixada per creuar el torrent d’Estiula i tornem a pujar per remuntar el collet de l’Auró, del collet anem gairebé de pla vorejant el mas del mateix nom després una curta baixada ens porta a creuar un torrent, amb poca aigua, a gual.


La pista torna a pujar i aviat arribem el coll de Can Carles on deixarem la pista principal que marxa cap a Sant Esteve de la Riba, marxem cap a la dreta i seguim pujant fins que arribem al Pujol de Llentes, la pista ara te menys pendent però empitjora i ens porta fins a Llentes per la vessant oest de la serra de les Ajagudes. Marxem del mas abandonat per un camí amb força pedra i que es va estrenyent fins que trobem un corriol, des d’on la vista allarga fins a Montserrat, l’agafem cap a mà dreta, es de bon fer i ens porta amb pujada suau fins al coll de Faig General.


La baixada des del coll fins a un camí força bo es fa per un corriol desfet i amb molta pedra que es fa baixar de la bici en algun tram, quan arribem al camí ens espera una llarga baixada amb bones vistes cap a la serra de Montgrony i el Puigllançada. El camí baixa amb bona pendent i és molt variat, ara fulles, ara herbós, ara amb graveta però es de bon ciclar, a mitja baixada remuntem una mica per tornar a baixar,ara amb menys pendent, fins arribar al collet de Puigbò.


Del collet remuntem suaument fins al mas de Puigbò, si mirem enrere podem veure els cingles de Tubau i més a la dreta la serra de sant Marc per on hem fet el descens. La pista que marxa de Puigbò de seguida és asfaltada i ens permet fer una ràpida baixada fins al Cortal, ara una suau pujada ens portarà fins a Gombrèn.



El recorregut



El perfil




La traça del GPS de la ruta "Gombrèn-Camí Ral-Sant Llorenç de Campdevànol-Gorg de la Cabana-l’Auró-Coll de Can Carles-El Pujol de Llentes-Llentes-Coll de Faig General-Puigbò-Gombrèn"