.

.

diumenge, 13 de juliol de 2014

Els Hostalets-Castell de Timor-Sant Pere dels Arquells-Castell de Montpaó-Cervera-Corral del Monjo (9 km de corriols)


Aquest itinerari tot i ser curt te l’al·licient de fer cap a 9 quilòmetres de corriols pràcticament del tot ciclables llevat d’algun punt concret i de la nostre potencia per pujar algun tirapits, encara que l’hem fet a finals de Juny (aprofitant un temps plujós a altres comarques) s’ha de tenir en compte que es una zona seca i calorosa. Nosaltres sortim dels Hostalets però es podria sortir de Cervera. La ruta fa un vuit on el punt d’encreuament és Sant Pere dels Arquells per facilitar el seguiment s’ha de tenir en compte que els dos bucles els fems en sentit antihorari.


Marxem dels Hostalets cap a Brianço o agafem el camí de Montlleó que va pujant moderadament fins que trobem un corriol a mà esquerra que s’enfila al Tossal de Comacalçada per on planegem una mica per començar a baixar per unes pendents erosionades que ens deixen després de gairebé un quilòmetre de corriol a una pista que baixa cap a Brianço.


Deixem la pista de seguida i agafem un corriol que marxa cap a la dreta i després de pujar uns curts repetjons fa una forta baixada que ens porta a travessar una pista asfaltada a tocar del coll del Carro, a l’altre banda salvem un repetjó i seguim baixant fins arribar a un camí que marxa força planer, després de fer un quilòmetre i dos-cents metres de corriol.


Quan el camí comença a pujar el deixem per tombar a l’esquerra i agafar un corriol que puja fort en un inici per seguir fen ondulacions i després d’una pujada final arribem al Castell de Timor, a ma dreta del castell marxa un altre corriol que comença baixant per fer  un sifó i una baixada ens deixa a una pista quan ja portem cap a un quilòmetre i mig de la suma dels dos corriols, la pista ens porta a un curt senderó que passa per un curt túnel que travessa la N-II per sota, a l’altre banda agafen la carretera que ens deixa en pocs metres a Sant Pere del Arquells.


Agafem una pista amb força pendent i la deixem per agafar un corriol que marxa cap a la dreta haurem de superar unes fortes rampes difícils de fer sobre la bici, seguim per un tram més planer i després una forta baixada ens deixa a una pista i ja amb pendent més suau anem a parar a una pista que ve de Sant Pere dels Arquells i que marxa de pla fins acabar a uns camps de cereals.


On acaba la pista comença un corriol  que amb fortes rampes puja fins al Castell de Montpaó d’on baixem amb força pendent fins arribar a una pista  que segueix baixant, arribem a un revolt on veiem un corriol que marxa cap a l’esquerra i que puja amb fort pendent, a dalt anem una mica de pla i comença a baixar ara sense gaire pendent, més avall ja gairebé de pla ja veiem Cervera a tocar, arribem a una pista just al molí de Fiol.


La pista va planejant al costat del riu d’Ondara fins a sota de Cervera (podria ser un bon lloc per començar), enlloc de pujar-hi travessem el riu i marxem per una pista que va pujant suaument, superem un repetjó i al baixar-lo el camí va pujant al costat del torrent Salat, el deixem per agafar un corriol que baixa a la rasa del Toll del Porc que en un inici va pujant suaument fins que deixem la rasa i ens enfilem amb més pendent fins arribar a una pista al costat del corral del Monjo. La pista amb força pendent baixa fins a Sant Pere dels Arquells i després de travessar-lo marxem de pla per una pista que va  molt a prop del riu d’Ondara i que ens porta als HostaletsEl recorregut
El perfil
La traça del GPS de la ruta "Els Hostalets-Castell de Timor-Sant Pere dels Arquells-Castell de Montpaó-Cervera-Corral del Monjo (9 km de corriols)"