.

.

diumenge, 30 de març del 2014

Ruta de les 10 ermites - Santa Coloma de Farners


Sortim de Santa Coloma de Farners pel parc de Sant Salvador per una pista sorrosa que va pujant amb pendent moderat, anem trobant pel  camí roques característiques amb algun rètol que ens indica el seu nom popular, arribem a una desviació a ma dreta i l'agafem tot marxant de pla arribem a l'ermita de la Mare de Déu de Farners des de la mateixa ermita veiem imponent sobre un turó el castell de Farners.


Desfem el camí fins la desviació d'abans i seguim pujant fins arribar a carenar i comencem a baixar sense gaire pendent fins que a la dreta trobem un sender ample i rocallós que s'enfila i on haurem de baixar de la bici puntualment, seguirem pujant fins un collet on tombem cap a l'esquerra i encarem un sender que segueix pujant ara amb més pendent i molts graons que formen les pedres i que ens faran empènyer pràcticament fins arribar a l'ermita de la Mare de Déu d'Argimon.


Retornem al collet d'abans sense pujar gairebé a la bici, al arribar al collet tiren recte pel sender pedregós i amb forces regateres on anirem poc  sobre la bici, el sender acaba a una pista sorrosa que planeja i baixa fins a travessar el sot de la Pedrosa ara el camí puja amb alguna rampa puntualment forta i que ens porta a l'ermita de Sant Pere Cercada.


En marxem pel patí de la casa i agafant la pista que segueix pujant moderadament una bona estona, arribem a un sender ample i curt que baixa a trobar una pista que ens porta a l'ermita de Sant Iscle i Santa Victòria de Sauleda.


Tornem enrere pel camí que hem vingut un tros curt, arribem a una pista puja suaument per baixar més endavant canviant de vessant i ja baixem decididament fins a creuar a gual la riera de Joanet, porta poca aigua, ara pujant suaument passem per sota l'eix i de seguida encarem uns  tirapits que ens deixen a Sant Miquel de Cladells.


La pista comença a baixar fins a creuar una riera i a partir d’aquí anem pujant moderadament, passem un pontet que ens permet creuar la riera de la Masó i tombem a l’esquerra per una pista que va paral·lela a la riera, quan portem un parell de quilòmetres la pista s’aparta de la riera i augmenta fort el pendent fins arribar a Santa Margarida de Vallors on hi trobem una font que raja.


El camí que marxa de l’ermita es més estret i encara que afluixa una mica el pendent seguim pujant continuadament cap a quatre quilòmetres fins a l'ermita del Pedró, serà el punt més alt de la ruta però encara resten un parell de dents de serra, baixem fins a la barraca del Pedró on agafen un camí força embrossat que costa de veure i seguim baixant fins arribar a una bona pista.


La pista remunta una mica i abans d’arribar al Subirà torna a baixar amb pendent moderat i torna a anar de pla al arribar a Santa Creu d’Horta, de seguida tornem a baixar i ja no pararem fins arribar a una zona de castanyers on pujarem amb pendent suau que s’anirà enfortint fins que arribarem al coll de Ruscall.


Al coll hi ha una bifurcació, per anar a Santa Bàrbara farem una anada i tornada pel mateix camí, son un parell de quilometres amb pendent moderat amb un tram pla pel mig, quan retornem al coll ens esperen uns vuit quilòmetres de rapida baixada fins arribar a la GIP-5511 on tombem cap a la dreta, uns centenars de metres, per arribar-nos fins a Sant Andreu de Castanyet, tornem enrere i seguim la mateixa carretera per arribar a Santa Coloma de Farners.



El recorregut




El perfil




La traça del GPS de la ruta "Ruta de les 10 ermites - Santa Coloma de Farners"



2 comentaris:

carles ha dit...

fa poc vam fer una ruta per aquestes contrades, un lloc on veig que no veu arribar es el subira, un lloc on es pot esmorçar moooolt be, i be de preu, la zona te uns boscos magnifics, la teva ruta tenia que ser un trenca cames, puja bixa, puja baixa, esteu molt forts jejejeje

Totof ha dit...

Hola Carles, si que hi varem passar pel Sobirà, però nosaltres anem sempre amb l'entrepà a la motxilla, així tenim més llibertat a l'hora de fer les rutes, parem on volem.
Pel que fa a la ruta, tens raó, es dura ja que fas molt desnivell acumulat i es un autèntic trenca-cames però l'entorn s'ho val.