.

.

dijous, 23 d’agost de 2012

Tardets - Sommet d'Erretzu - Col d'Ourgaray - Col de Sustary - La Madelaine - Tardets


Sortim del Pont d’Abense, per carretera, cap a Tardets i travessem el poble de biaix per anar a buscar la pista asfaltada que va pujant suaument al costat de la riera d’Etcheberry, aviat s’acaba l’asfalt i seguim pujant encara al costat de la riera a l’ombra dels arbres que la flanquegen, ja comencem a veure l’Erretzu, el camí ara comença a pujar més fort i ho fa per entre falgueres tant altes com jo, algun roure de tant en tant , però la muntanya encara que d’un verd intens ens dona una imatge pelada.


Arribem al Col d’Erretzu, el camí es a estones pedregós i amb un fort pendent que fa que arrosseguem la bici fins al Col d’Ourgaray on girem sobtadament, arribem al cim secundari del Erretzu (696 m) i ara pujant suaument carenejant fins a arribar al Sommet d’Erretzu (700 m), la panoràmica de La Soule es molt bona, mirant cap a La Madelaine , on anirem tot seguit podem veure els senders que ens porten al Col de Sustary.


Comencem a baixar cap al Col de la Losere per un sender que ens fa pujar i baixar de la bici, encara seguim rodejats de falgueres, del coll puja un sender on toca empènyer, i arribats a dalt podrem fer un descens foll fins a trobar el camí que ens deixa al Col de Sustary.


Ara per la D-347 comencem a pujar fins que al mig d’un revolt agafem la pista asfaltada que després d’uns durs tirapits els deixa al cim de La Madeleine on hi trobem una capella i un edifici de comunicacions, també una taula d’orientació que ens ajudarà a identificar els cims que veiem des de aquest privilegiat mirador, entre altres veurem el Midi d’Ossau, el Pic d’Anie, el Pic d’Orhi i molts més. Ara ve un ràpid descens per on em pujat fins a trobar la D-347 que seguirem fins a Tardets, tornem a travessar el poble i en un tres i no res som al Pont d’Abense.
El Recorregut


El PerfilLa Traça del GPS de la ruta "Tardets - Sommet d'Erretzu - Col d'Ourgaray - Col de Sustary - La Madelaine - Tardets"