.

.

divendres, 14 de desembre del 2012

Manresa (Congost)-Suanya-Riera de Guardiola-Can Cassasaies-Pla de Roldors (Marganell)-Can Maçana-Julenques-Enric de la Torre-Set-rengs-Collet dels Morts-Torrent de l’Infern-Font del Rauric-Bosc de Suanya-Manresa



Marxem del congost per la pista enquitranada que va cap al bosc del Suanya, travessem la riera de Rajadell i després del bosc tombem a l’esquerra, deixant el quitrà. Baixem una mica passant per les Ferreres i arribem a la carretera que puja a can Maçana a l’alçada de la cooperativa de Salelles, a l’altre banda marxem per una pista ampla fins al mas de l’Oller on s’estreny una mica i després d’una curta pujada comencem a baixar fins la riera de Guardiola.


Travessem la riera  a l’alçada del gorg de l’Oller i ens comencem a enfilar per un camí que va passant per trams amb codines boterudes i trams amb força grava alternant amb terra argilós i compactat, la pujada serà constat amb algun tros amb pendent pronunciat. Arribem a la carena creuant una pista que va al Telló, i a baixem fins a creuar la riera de Castellet.


Ara anirem fent pujadetes suaus i baixadetes passant per can Cassasaies, Vilomara i arribem a can Torre, marxem planejant però això dura poc després d’un revolt encarem la serra de Punxabudells, d’entrada un tirapits que fa fresa, quan l’hem superat perdem alçada, quina ràbia, per tornar a pujar un altre tirapits, ara més suau, i tornem a baixar fins a cal Gras per tornar a pujar fins a trobar la carretera de Marganell.


Seguim la carretera en direcció Marganell fins que al mig d’un revolt veiem un camí, el camí vell de l’Oliver, que marxa cap a la dreta, l’agafem travessant la riera de Marganell pel pont de la Plana, el camí que es molt bo anirà pujant tossudament amb algun repetjó fort fins que arribem a la BP-1103 que agafem en direcció a can Maçana, ara ja amb menys pendent fins arribar al coll de can Maçana.


A la cruïlla agafem la carretera que baixa cap a Manresa per poc tros, trenquem a l’esquerra per un camí que puja sobtadament però que aviat comença a baixar fins arribar a sota de Sant Pau de la Guardia on trobem una cruïlla de camins i agafem el de la dreta, una pista molt bona que va baixant fins el torrent de les Julenques on fem una pujada suau per tornar a baixar fins les restes de Julenques.


Deixem la bona pista per enfilar-nos per un sender ample i desfet amb fort pendent al inici, agafem el camí de la Devesa amb tendència a perdre alçada amb alguna pujada, fins arribar a un revolt molt tancat on comencem a pujar per un camí de roderes amb el sol molt enganxadís i de mal pedalar, al carenar tenim cal Esteve a sota, sense entrar-hi agafem el camí que baixa a cal Enric de la Torre, deixem el camí i a ma dreta agafem el que baixa a Codorniu, passem de llarg seguint baixant fins la riera de Guardiola, passem per sota la C-37 i amb baixada suau seguim el camí al costat de la riera.


Quan travessem la riera de Castellfollit del Boix tombem a l’esquerra per una pista que al seu costat va pujant molt suaument fins que se’n separa per pujar cap a Set-rengs, passem per l’era del mas i comencem una llarga pujada amb algun tram fort cap al final i que ens porta al collet de Codina on trobem la pista mig enquitranada que ve de Castellfollit i que agafem en direcció contraria planejant fins al collet dels Morts.


Al collet la pista baixa en direcció a Rajadell però aviat la deixem tombant a la dreta, ara ja sense quitrà però molt bona, anem baixant amb bon pendent paral·lels al torrent de l’Infern, deixem  la pista momentàniament per creuar el torrent i visitar la font del Rauric, un lloc tant encantador com desconegut, retornem a la pista que segueix amb un pendent maco fins arribar a can Servitge. A partir d’aquí la pista es enquitranada, baixem fins el bosc del Suanya i desfem el camí fins arribar al Congost (Manresa) on em començat la ruta.




El Recorregut


El Perfil






La Traça del GPS de la ruta "Manresa (Congost)-Suanya-Riera de Guardiola-Can Cassasaies-Pla de Roldors (Marganell)-Can Maçana-Julenques-Enric de la Torre-Set-rengs-Collet dels Morts-Torrent de l’Infern-Font del Rauric-Bosc de Suanya-Manresa"