.

.

dimarts, 7 de desembre del 2010

Pantà de Sau i Salt de Tirabous - Caiac i Barranc


Avui enlloc de pedalar hem anat a remar, amb la Silvia anem cap al pantà de Sau i a la presa del ens trobem amb l’altre Silvia i el Pere que ens farà de guia, de fet l’idea ha sigut de ell i el caiac biplaça que farem servir la Silvia i jo també. La proposta que ens ha fet es fer un tomb amb el caiac pel pantà, desembarcar a prop del refugi de pescadors que hi ha sota la serra de Santa Cilia, pujar-hi i esmorzar, allà ens trobarem amb l’Anna i el David que tambe han vingut amb caiac, apart de l’entrepà que porta cadascú, ens fotem una coca de forner, que han portat la Silvia i el Pere, queticagues.


Retornem als caiacs per endinsar-nos a la desembocadura de la riera de Balà, com mes ens hi acostem mes s’estreny el pantà i dona mes immensitat a les parets que ens envolten a la dreta el turó del Castell , amb el puig de la Força com si fos la quilla d’un vaixell, a l’esquerra la serra de Santa Cilia amb unes parets que comencen rogenques i es tornen grises mes amunt, arribem doncs al final de la riera de Balà.


Deixem les barques i comencem a pujar llera a munt, tombem a l’esquerra seguint el torrent del Noguer, totalment sec i ara caminant, ara grimpant, ara fent el senglar i ara buscant la manera de pasar pels tonals que han deixat les roques mal apilades, arribem a la marmita que hi ha sota el Salt de Tirabous.


L’alçada del salt es impressionant tot i no saltar gens d’aigua, amb aigua ja deu ser d’un altre mon, sense que ningú ens empaiti ens quedem una bona estona a gaudir del paisatge i la solitud, tant sols trencada pel xooopppp que ha fet el salt del David des de una feixa fins la bassa que rep les aigües del salt.


La tornada es una mica mes feixuga per les desgrimpades, va mes be pujar que baixar, quan arribem al caiacs retornem on em embarcat amb tranquil•litat gaudint dels colors platejats que donem els reflexes dels cel gris que ens ha acompanyat tot el dia.


Mes fotos de Pantà de Sau i Salt de Tirabous - Caiac i Barranc clicant aquí


La Traça del GPS de la ruta "Pantà de Sau i Salt de Tirabous - Caiac i Barranc"


2 comentaris:

Unknown ha dit...

Tenim molta curiositat en visitar caminant el refugi de pescadors. Està bé per baixar-hi a peu o es perillós?
Moltes gràcies
Pere Morales

Totof ha dit...

No t'ho sabria dir, nosaltres hi varem anar amb caiak fins a sota i varem pujar a peu.