.

.

diumenge, 27 de novembre de 2016

Ruta del Cister - Dia 2 - Espluga de Francolí - Rocafort de Queralt

Aquesta ruta es tècnicament moderada encara que en dos senders es pot considerar en moments puntuals de difícil.
Sortim de l’Espluga de Francolí en direcció al cementiri, anirem uns quilòmetres bastant paners per entre camps i alguna vinya, de mica en mica el pendent augmenta  fins que a prop d’arribar al mas d’en Jover ja es força forta, una mica més amunt davallàrem fins arribar a la carretera TV-2338. La carretera puja en un parell de quilòmetres fins al Cap del Coll amb un pendent moderat. Deixem la carretera  per agafar un camí a la dreta que encara ens farà pujar un tros més.


Al carenar baixem a trobar la LP-2335, que seguirem cap a un quilòmetre fins que a l’esquerra trobarem un trencall  que porta cap al Santuari del Tallat. Abans d’arribar al santuari tombem a la dreta i marxem per una pista que de baixada ens deixa a Montblanquet. Fem una curta pujada i seguirem baixant una estona fins a trobar un sender de baixada, on augmenta el pendent, la baixada es força dreta i amb pedrotes i graons que ens farà baixar de la bici puntualment, quan el Camí millora arribem de seguida a Vallbona de les Monges.


Marxem de Vallbona per una forta pujada que es suavitza al arribar a uns diposites, ara la pista ens bordarà amb pendent moderat fins al Coll de L’Olla on creuem una pista asfaltada. Aquí nosaltres seguint la traça que portàvem, ens trobem una cadena, que passem pel costat i una mica més enllaç ens trobem que ham engrandit els camps menjant-se un camí, que si mirem mapes vells o fins hi tot el Google podem veure clarament, i això fa que haguem de pujar improvisant pel mig del bosc fins a trobar un sender on hi ha posat branques per impedir el pas, suposo que l’amo dels terrenys per on passen les marques del GR, sense entrar a valorar qui te raó en un conflicte que es evident, jo si hi tornés a passar el que faria i per tant ho recomano, es al arribar al Coll de L’Olla es seguir per la pista asfaltada, tombant a la dreta i la primera pista que hi ha a la dreta, desprès d’un revolt, agafar-la i ens deixaria de seguida a la traça que portem del GPS.


La pista va pujant per pendents moderats durant uns set quilòmetres fins que arribem a Belltall, travessem el poble per la C-14 que el talla pel mig i a la sortida tombem a l’esquerra agafant una pista que seguirà pujant una estona. Deixarem la pista per agafar un corriol que marxa cap a la dreta, aviat comença a baixar amb força pendent i molt pedregós, i ens fa baixar més d’un cop de la bici, cap al final millora i arribem a Forès. De Forès a Rocafort de Queralt ens espera una forta baixada que farem ràpidament.
El recorregut


El Perfil

La traça del GPS de la ruta "Ruta del Cister - Dia 2 - Espluga de Francolí - Rocafort de Queralt"http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15621753