.

.

dimecres, 23 de març de 2016

Isona-Abella de la Conca-Collada de la Serra del Pi-Bóixols-Coll de Faidella-Siall-Biscarri-IsonaSortim de Isona cap a buscar el camí de l’Abella de la Conca, que va pujant suaument , per entre camps de ametllers, seguint un camí bo fins arribar a trobar la pista asfaltada que puja cap a l’Abella, la seguim un tros fins a baixar a creuar el barranc de Fonguera. Deixem l’asfalt per seguir pujant, ara amb més pendent fins arribar a sota les roques de l’extrem sud-oest de la serra de Carramina on s`ha format el forat de L’Abella o “lo Foradot”, format per l’erosió que ha fet el riu Abella, el forat ens queda per sota nostre i justa a l’altre cantó hi ha el poble de l’Abella de la Conca.
La pista segueix pujant, amb pendent moderat i constant, per l’obaga de la serra de Carramina, en aquesta ocasió hi trobem restes de neu a les parts més obagues, quan ja portem pujant 15 quilòmetres des de Isona arribem a la collada de la serra de Pi, per sota nostre a la llunyania veiem el poble de Bóixols, deixem la pista i agafem un sender, perdut pel desús, que ens baixa fins a trobar la carretera asfaltada que mena cap a Bóixols, el sender es molt pedregós i difícil de veure el traçat en molts trams, tot i així es pot fer sobre la bici si encertes la traçada.
Agafem la carretera en direcció contraria de Bóixols i de pla i baixada seguint voltejant la serra de Carramina, cap a un quilòmetre després la carretera va pujant fins arribar al coll de Faidella. Deixem el quitrà i agafem una pista a mà esquerra  que puja una mica per tornar a baixar i recuperar l’alçada perduda al coll d’Espina, tot això suaument . La pista ara va baixant passant per  entre boscos de pi roig, més enllà una fageda, i en alguna raconada tornem a xafar neu. Arribem, als rasos de Siall des
Encara baixant passem a tocar Siall, però abans d’arribar-hi tombem a l’esquerra per on seguim baixant una bona estona fins arribar al torrent del Barril, a partir d’aquí la pista puja amb força pendent i amb un sol estovat per les repetides gelades i desgelades i la falta de transit es converteix en una pujada feixuga fins arribar a un dipòsit on el pendent disminueix però a canvi es torna més pedregós, no hi em guanyat pas en el canvi.
 Quan portem cap a quatre quilòmetres pujant arribem a un punt on trobem un corriol que marxa cap a la dreta, el corriol que primer baixa i més enllà remunta per tornar a baixar, es fa bé sobre la bici, llevat del tram de pujada que nosaltres hi em trobat neu i hem tingut d’empenyer algun tros, ens deixa a una pista que permet baixar molt ràpid fins a Biscarri on arribem a la carretera que baixa del coll de Comiols cap a Isona. Seguim la carretera en direcció Isona amb una baixada mol ràpida fins a trobar el trencall que puja cap al castell de Llorda.
La pista enquitranada, puja sobtada un parell de revolts o la deixem per agafar un sender  que fem un tram sobre la bici i la part final caminant fins a creuar el barranc Rater, el creuem i ens toca empènyer  un rato per pujar fins a trobar un corriol ciclable, alternem pista i corriols i més enllà un camí amb força pedra que va pujant fins a trobar el parc Cretaci de la Posa, després de visitar-lo agafem un corriol que baixa serpentejant per entre roures centenaris que trobem de tant en tant. Encara trobarem un parell de pujades per un terreny no gaire bo i finalment una pista bona ens baixarà cap a l’Abella

El recorregut
El perfil2 comentaris:

pass@muntanyes ha dit...

Bons corriols des de Siall fins a Isona!!
Salut

Totof ha dit...

Si noi, i un entorn preciós, que ja deus ben conèixer, amb la teva dèria de no deixar un corriol sense resseguir.

Salut!