.

.

diumenge, 12 de juliol del 2015

Bages en Btt-1. Volta al pla de Bages - Santpedor-La Sèquia-Cabrianes-Vall dels Horts-Sant Benet-Viladordis-el Guix-L’Agulla-Joncadella-Sant Martí de Torroella.


Aquesta ruta segueix l’itinerari numero 1 del llibre El Bages en Btt però en lloc de sortir del parc de l’Agulla ho fem de Santpedor. Marxem de Santpedor seguint les marques del PR-C 131, passant per Sant Francesc, els Aiguamolls de la Bòvila, baixem per uns graons que ens deixen a l’ombrivol entorn de la font de la Riereta, hi trobarem aigua potable, travessem el riu d’Or per una passera i per un camí de roderes pugem, cap a Santa Anna de Claret.


Seguim el camí que puja  cap al pla de les Abelles, agafem el sender s’enfila fins un collet i baixa fins un pla fins a parar a una pista, aquí deixarem el PR-C 131, anem baixant cap al Coll de Sant Ponç més avall creuem la sèquia i la seguim, tombant cap a l’esquerra, fins arribar  al Roure de la Sèquia (Quercus humilis), catalogat com a arbre d’interès Comarcal o Local.


Deixem la sèquia per una pista amb còdols grossos que passa per el mas Terradelles, travessem l’eix del Llobregat per baixar cap a l'espai fluvial de Corbatera, zona humida del Llobregat, més enllà el travessem i pugem cap a Cabrianes , cal Berengueres, això ho fem per un camí que va pujant suaument i baixem per travessar l’Eix Transversal i la Gavarresa .


Deixant Artés a l’esquerra agafem una pista que passa pel Canet i travessa la selva d’herbes que hi ha entre el torrent del Mig i el de Las Torres, comencem a pujar, al travessar la carretera que va a Artés, fins que arribem al torrent de Les Tàpies, un bell entorn amb alts plàtans, després d’empènyer una mica per un sender amb fort pendent, pedregós i erosionat, arribem a un camí que passa per davant del mas de Les Tapies i per bons camins, excepte un curt corriol que no te cap complicació, no parem de baixar fins arribar  al pont de Cabrianes


Agafem un curt tram de carretera fins que la deixem per trencar a l’esquerra i enfilar-nos al collet d’Olzinelles, ara de pla anem cap a Les Oliveres, un camí amb suau baixada ens porta a travessar la carretera en un tram on hi ha molt transit, a l’altre banda  una pista asfaltada ens porta a  Sant Benet de Bages, ja per camí de terra marxem cap als Tres Salts i pugen en direcció Viladordis, cap al Grau, els Bombers i arribem a l’Agulla per la Casa Murallada.


Marxem  del Parc de l’Agulla,  per la sèquia en direcció Sant Iscle i la deixem a Comabella per anar cap als Casals, passem per Les Torres de Bages i  Joncadella on baixem fins la riera de Joncadella  , la travessem i per una bona pista arribem a Sant Martí de Torroella, baixem cap a la riera de Bellver que la travessem dos cops a gual i ens enfilem cap al Mirador de Montserrat per baixar a Santpedor.




El recorregut



El perfil





La traça del GPS de la ruta "Bages en Btt-1. Volta al pla de Bages - Santpedor-La Sèquia-Cabrianes-Vall dels Horts-Sant Benet-Viladordis-el Guix-L’Agulla-Joncadella-Sant Martí de Torroella."