.

.

diumenge, 18 de novembre del 2012

Fer trampes al solitari




Des de fa un temps que aquesta gran eina que és el wikiloc, per facilitar la feina als usuaris a l’hora de buscar , ha creat el que ells anomenen el TrailRank i que defineixen d’aquesta manera a la seva plana.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Què és el TrailRank de les rutes a Wikiloc? 
Quan busques rutes per la pròxima sortida fent servir el mapa del món, la cerca avançada o la capa de Wikiloc a Google Earth, vols veure primer les millors rutes. Per aquest motiu a Wikiloc les millors rutes surten a nivells més elevats de zoom i a dalt dels llistats de cerca; la resta de rutes també les veuràs a mida que t’apropis a una zona concreta amb un nivell de zoom més baix. A Wikiloc les rutes són ordenades pel seu TrailRank.

El TrailRank d’una ruta de Wikiloc és un indicador de qualitat amb un valor entre 0 i 50 que pot augmentar fins a un màxim de 100 si la ruta és ben valorada per la comunitat. El TrailRank es calcula considerant una combinació d’aspectes de cada ruta, com per exemple:

Si l’autor de la ruta ha fet una descripció detallada de la mateixa.
El número de cops que altres persones han marcat la ruta com a favorita.
Densitat de coordenades en el track GPS.
El número de fotos associades a la ruta o als seus waypoints.
La valoració que facin altres persones de la ruta.

Si bé no desvetllem la fórmula exacta, hi ha paràmetres que l’autor pot controlar (escriure una descripció detallada, afegir fotos del paisatge...) i altres que és la comunitat qui decideix (valoracions, favorits...)

Si ets un autor de rutes a Wikiloc, la millor manera d’ aconseguir que les teves rutes tinguin un TrailRank elevat i siguin visibles es compartir rutes interessants!

El TrailRank està en fase de proves i pot ser que l’ajustem durant les pròximes setmanes.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Avui remenant rutes he vist amb perplexitat com algú fent servir quatre usuaris diferents, es valora les seves rutes al màxim pervertint d'aquesta manera  l’informació. Això es fer trampes al solitari.


3 comentaris:

Margarida i Pere ha dit...

Casualment aquest mati, abans d'entrar al teu bloc, havia entrat al wiki i per error havia entrat a "Cercar" sense acotar res, de manera que s'ha obert les 10 rutes amb més trail rank. Donc d'aquestes 10, vuit eren del mateix usuari, que no sé si es un senyor o una empresa, ni ho sabré si per saber-ho hi he d'entrar.
I ja que parlem d'això, et felicito pels teus 5650 punts, aquests sí que ben guanyats i merescuts, i per la teva 24a posició al ranking d'usuaris.

Txaeska ha dit...

Ara he flipat de veritat: 5.656 punts!!!! Enhorabona!!!!
Ara farà un any que he començat a penjar rutes i únicament en porto 365... encara queda molt camí per pedalar, però no m'arronso. I per sorpresa meva el meu track "Trending topic" es l'únic que he fet caminant.

El que si que m'he fixat últimament es que començo a tenir molts seguidors "extranys", sense rutes penjades ni res de res ¿?

Aprofito per saludar-te de nou, ets un crack de la bici i la foto.

Francesc

Totof ha dit...

Margarida i Pere, Txaeska... Us agraeixo les felicitacions de debò, però no m’agradaria que el fet de la classificació desdibuixés la denuncia de la conducta d’un pocavergonya que fent servir diversos noms d’usuaris es puntua les seves rutes amb la màxima nota, desvirtuant així el sistema de progressió natural de punts de les rutes com pot ser que aporten informació addicional, que la gent les afegeixen a preferits, el numero de descarregues.
En el fons és mateix rovell que llastra la nostre societat, la falta de rigor, els trepes, l’amiguisme, el pujar com sigui, i això em preocupa.