.

.

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Bages en btt - Ruta 10. Terra de castells - Balsareny-El Mujal-Sant Cugat del Racó-Castelladral


Aquest recorregut segueix la ruta numero 10 “Terra de castells” del llibre Pel Bages en btt de Josep M. Ferrer i Josep Ll. Jurado.
Sortim de Balsareny anant a buscar el traçat de l’antic ferrocarril de Manresa-Berga, que va pujant suaument, passem per sota el castell de Balsareny i anem a parar a la carretera vella de Berga, fem un parell de rotondes per anar a l’altre cantó de la C-16  encara pugem una mica per baixar a buscar la riera del Mujal que creuem un parell de cops una a gual i l’altre per una palanca i arribem a la carretera del Mujal i tot seguit arribem al poble.


El passem vorejant-lo, encara per la pista enquitranada anem pujant amb una pendent progressiva fins que agafem una pista que marxa a l’esquerra, fent una mica de marrada arribem a Les Esglésies, on podem veure l’església romànica de Santa Maria deles Esglésies, retornem sobre les nostres roderes i agafem un camí que ens retorna a la carretera, la fem poc tros i agafem un camí a ma esquerra, encara pujant, que ens retorna a la carretera quan ja veiem Sant Cugat del Racó.


Arriben a l’església, romànica també, fent un repetjó, tornem enrere per anar per un camí planer que ens porta al mas de Taurons, ara podem baixar a la riera de Sant Cugat de dues maneres seguint el mateix camí en un parell de giragonses o bé pel dret per un camí de cabres que ens farà baixar de la bici sovint, nosaltres escollim la segona.


A l’altre banda de la riera trobem la pista, molt bona, que agafem cap a l’esquerra va planejant però aviat trobem un camí que puja a ma dreta, sobta el primer repetjó però després segueix amb no molta pendent, bé abans d'arribar a can Reixes superem un altre repetjó i el segueix un altre, arribem a Filaborres i el camí es va aplanant per arribar a la carretera, sota de Castelladral.


Marxem carretera avall, en direcció Súria prop de tres quilòmetres fins al trencant de Copons, tombem a l’esquerra i baixem fins al mas, passem entre la casa i uns coberts, no parem de baixar, trobem la riera del Tordell i seguim un camí que hi va Paral·lel, un bon tros avall agafem un caminot a ma esquerra, pugem i baixem, arribem a la pista que baixa al costat de la riera de Sant Cugat , cap a la dreta i arribem a la carretera de les Vilaredes, fem un entra i surt, primer a l’esquerra i després a la dreta, agafem un camí que passa per davant de Santa Margarida de Viladepost del Puig.


Ara encararem l’ultima pujada de la ruta, el camí que seguim anirà augmentant progressivament la pendent per acabat amb uns últims tirapits a sota de la Creu del Perelló, a la bifurcació que ens hi portaria marxem en direcció contraria, comencem a baixar un tram curt amb forta pendent que ens deixa al camí de Castellnou, tombem a l’esquerra baixant molt suaument fins a trobar el trencant que marxa per la carena de l’Obaga Fosca, anem baixant amb un repetjonet abans d'arribar al serrat del Maurici, seguim baixant i arribem a Balsareny.

El Recorregut


El Perfil



La Traça del GPS de la ruta "Bages en btt - Ruta 10. Terra de castells - Balsareny-El Mujal-Sant Cugat del Racó-Castelladral"