.

.

dimecres, 14 de març del 2012

Lleida – Albatàrrec – Sudanell – Pantà d’Utxesa – Seròs – Torres de Segre - Lleida



Recorregut pel Segrià, sortint de Lleida, Segre avall, anant a buscar ràpidament el Canal de Seròs, circulant per bones pistes entre camps de fruiters fins arribar a La Canadenca, ara el paisatge canvia la pista que encara es bona circula per paratges mes erms, fora del regadiu, al agafar el camí de La Granadella a Seròs passem entre cereals principalment, arribem a la C-45 que en un no res, travessant el Segre ens porta a Seròs, la tornada fins a Lleida es fa per l’altre riba del Segre, per camins entre fruiters, travessem el Segre a Torres de Segre i encara amb el mateix paisatge i tipus de camí arribem a Albatàrrec , a partir d’aquí tornem a Lleida pel camí d’anada.


Al sortir de Lleida anem pel costat del Segre, el camí es bo, tot pla entre pomeres i presseguers principalment, anem apartant-nos del riu per acostar-nos a Canal de Seròs, amb un important cabal d’aigua que dona sensació de frescor, ara que el sol comença a escalfar, el canal però el deixarem tot seguit seguint una sèquia que ens acosta a Albatàrrec i mes endavant a Sudanell.


Més endavant tornem a acostar-nos al Canal de Seròs, el mateix entorn, fins que arribem al Pantà del Secà, per la vora arribem al Pantà d’Utxesa , els dos pantans estan comunicats, el resseguin fins la sortida del canal que ens acompanya fins arribar a la Canadenca on per trencar la monotonia del pla ens han posat una baixadeta curta que ens encara a la Vall del Meu.


Ara farem una lleugera pujada,transitant pels Erms d’Aitona, els fruiters deixen pas a algun cereal, ametllers, oliveres i turons baixos arrodonits sense cultius, el camí segueix sent bo, amb gravés ben compactades, i ara ull que ve la baixada del dia cent metres de desnivell durant dos quilometres i escaig, un escàndol i a més un tros es la C-45, travessem el Segre i arribem a Seròs.


Ara per l’altra riba del Segre, anirem “pujant”, em de recuperar en els 33 quilometres que ens queden, els 70 metres de desnivell que em perdut, tot això ho anem fent per camins que van seguint les formes dels camps de fruiters, de tan en tant acostant-nos al riu, sovint apartant-nos fina que a Torres de Segre el travessem , per aquesta banda tot segueix igual, fruiters i més fruiters, arribem a Albatàrrec i desfem el camí d’anada 


El recorregut


El perfil


La Traça del GPS de la ruta "Lleida – Albatàrrec – Sudanell – Pantà d’Utxesa – Seròs – Torres de Segre - Lleida"







2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona Ruta increïble
Estic entrant en tot el tema BTT. Aquest dies estic mirant GPS. He mirat en aquesta web http://www.deporvillage.com/gps" Em recomaneu algun model en concret? Hi ha algun model polivalent de GPS x utilitzar en ciclisme i trekking?
Moltes gràcies
Victor

Fartet ha dit...

El wikiloc m'ha avisat d'aquesta entrada. Et felicito pel blog, sé el que costa tenir-ho tan ben ordenat tot ;) (muntanyafacil.blogspot.com)
Pel Víctor que comenta un GPS polivalent per ciclisme i treking... el de la imatge, el GARMIN dakota 20.