.

.

dimarts, 29 de març del 2011

Pels altiplans del Moianès. Moià-Marfà-Collsuspina-Moià


A la tercera va la vençuda, desprès de dos intents anteriors una passat per aigua i l’altre per la pluja, però nosaltres,l’Agustí el Ramon i jo, som tossuts i a la fi un dia bo... boníssim. La ruta que surt de Moià ens porta pel camí Ral de Manresa que deixem per pujar cap a Montbrú i per pla i baixada cap a Serramitja on per un camí pedregós i malmès al inici baixem fins deixar el GR 177 que seguíem des de Moià, tombem a l’esquerra i baixem a trobar la pista que ressegueix la Golarda al voltar la Datzira.


Seguim baixant fins a la Mare de Deu de la Tosca, el moli enrunat de Marfà i travessem la Golarda descalços, amb una aigua freda que et fa saltar les llàgrimes, pugem fort cap al Mas de Marfà i continuem amunt remuntant el serrat dels Llamps a trobar el camí de Marfà a Castellterçol, que passa pel Saiolic, per sota el Gironès i arriba a la carretera de Moià a Castellterçol que seguim una mica cap a la dreta per travessar-la i anar al Molí de l’Oller on parem a fer una mossegada.


Sense aturar-nos massa, reprenem la marxa creuant d’entrada el torrent de la Fàbrega i per uns prats verds comencem a pujar sense parar, en pendent suau cap al Verdaguer, la Casa Nova del Verdaguer uns deu quilometres fins arribar a Collsuspina que travessem pel mig i també la N-141c per pujar cap a la Creu de Noalard per asfalt.


Deixem l’asfalt i agafem el camí de l’Estany, entre roures sense fulles encara, i passant tres colls que vol dir pujar i baixar, res de l’altre mon però, per això s’anomenen el collet de Voladeres el d’Herbaprima i el de Mas Güell, ara ja baixarem fins a Moià tot seguint el serrat de l’Espeleta, passant pel Riu i entrant pel Molí Nou del Passarell

Fotos de la ruta El Bages en Btt - Ruta núm. 5 - Altiplans del Moianès clicant aquí

I si vols veure el Blog de l'Agustí


El Recorregut

El Perfil


La Traça del GPS de la ruta " El Bages en Btt - Ruta núm. 5 - Altiplans del Moianès"