.

.

dissabte, 8 de gener del 2011

Olesa de Montserrat - El Prat de Llobregat - Castelldefels


Quan els Deus varen decidir fer la punyeta a l’Agustí, potser per enveja, i va haver d’aparcar la bici durant uns mesos, no sabien que, lluny de deixar d’anar-hi, es passaria hores pedalant per Catalunya amb el ratolí, entre d’altres va fer la 'Volta a Catalunya en BTT', escrita per Josep Insa Montava, amb dues etapes diferents, la primera que podríem anomenar-la Etapa Pròleg, sortint de la porta de casa seva, a Manresa bastant al centre de Catalunya, la segona seguint amb la dèria de posar títols podria ser l’Etapa Enllaç, perquè des de Olesa enllaça amb el recorregut pensat i fet pel Josep Insa, prop del Prat de Llobregat.


Aquesta etapa que va de Olesa de Montserrat a Castelldefels es la que farem avui, a les nou del matí carregem les bicis a l’estació dels Catalans de Manresa i baixem a Olesa on desprès d’esmorzar, per allò de que la feina feta no te llevat, marxem primer per asfalt per la carretera de Les Carpes on agafem una pista a la dreta que ens baixa al la vora del Llobregat, que pràcticament no deixarem de veure fins al Prat de Llobregat.


El recorregut, ben diferent de les nostres contrades, es per pistes bones, carrils bicis impressionants típics de terres amb molts votants, i camins d’us agrícola, passa per entre polígons industrials que veiem de lluny, autovies, autopistes que no molesten pas, les ciutats del recorregut també van desfilant allunyades, Martorell on passem pel Pont del Diable un autèntic supervivent entre un mostrari de viaductes i carreteres modernes, Sant Andreu de la Barca, El Papiol, Palleja, Molins de Rei, Sant Vicens dels Horts, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornella fins que al Prat de Llobregat ens desvien del camí, i passant d’esquitllada pel poble anem a agafar el canal de la Dreta del Llobregat i arribem a la platja del Prat i ... però tu i jo no ens hem banyat mai al mar, al mar, al mar... que diuen els Manel.
Ara seguim per un carril bici que va pel costa de la platja fins que prop de la llacuna de la Roberta se’ns acaba i continuem per la sorra de la platja entre la zona protegida per la Flora i fauna i el Mar, creuem els desguassos de la llacuna del Remolar i la Riera de sant Climent, això ens fa gastar una hora per empenyer-arrossegar-tibar la bici, però com diuen els de Ketama...

                                                   No estamos lokos
                                                 que sabemos lo que queremos
                                                 vive la vida
                                                 igual que si fuera un sueño
                                                 pero que nunca termina
                                                 que se pierde con el tiempo
                                                 y buscaré, oye pero buscaré


Al Arribar a La Murta deixem la platja i pel lateral de l’Autovia de Castelldefels anem a buscar el Passeig Marítim de Gavà i desprès el de Castelldefels, aquí, decidim para la musica que fa estona ressona pel estomac de l’Agustí i es parem al primer quiosquet que trobem i amb el Mar de fons ens cardem una pizza i un bona gerra de suc d’ordi fermentat en aigua i aromatitzat amb llúpol. Amb quasi be tots els nostres bicis coberts anem per dins Castelldefels a trobar l’estació de tren.


Clica paquí per veure mes fotos de Olesa de Montserrat - El Prat de Llobregat - Castelldefels

El Perfil




La Traça del GPS de la ruta " Olesa de Montserrat - El Prat de Llobregat - Castelldefels"