.

.

dimecres, 21 de juliol de 2010

17-07-2010 Senders per Santpedor i Callús


Deu aprenents de rèptils ens trobem a cal Ferrer, a fer la travessà del desert, per àrids senders, corriols solejats, però res ens aturarà, el premi s’ho val, el gran concert de les cigarres, que com cada any, si esculls amb cura el dia apropiat, et perforaran els timpans amb el seu ric...ric, ve a ser com l’ommmm........ dels budistes, però al secà, però.... no érem de regadiu?
D’això... deia que sortíem de cal Ferrer, en direcció Santpedor, pel camí curt, que deia l’Isidro, que ens tenia preparat un recital de senders i corriols a partir de les piscines, on agafem el lateral de la via per fer el primer senderó, que ens deixa just per passar per sota el pont i arribar al Pla de les Abelles on ens enfilem pel sender que ens porta a empalmar amb el PR-C 131, que seguirem fins travessar al via i a la dreta seguim el sender fins la Soleia del Gaver on tornem a seguir el PR-C 131 i el deixem per agafar la Rasa que puja per la Soleia dels Emprius, astuts com som anem de soleia en soleia, i suo perquè em toca, a dalt els Emprius agafem la pista que baixa al camí de la Rovira i a l’esquerra agafem el sender que porta per Torrebruna, el dels Plans de Ridor i el que ens deixa just a la pujada de La Costa de la Vila que passant per Roca Fumada ens puja cap al Serrat. Esmorzem.
Ara el guio deia “tornada cap a Casa”, ja ho sembla, agafem la pista de la solana de Valbona i baixem als Tolls de les Valls, al travessar la Riera de Vallverd agafem el sender a la dreta que ens porta per sobre el Toll de la Por fins la carretera ratllada, que agafem per pujar a Viladelleva per la pista formigonada i refrescant, al arribar a l’ermita de Santa Maria de Viladelleva , veiem un estrany ritual, que em guardaré de descriure. Ara pel corriol que passa pujant pel Ermot de Cal Torrenter i de Cal Feliu,(segons la Wikipedia Un erm és terra sense cultivar, un camp abandonat o un lloc semidesert i àrid amb vegetació esclarissada. En molts llocs s'utilitza aquesta paraula per ...)Ara ens toca baixar fins la Creueta d’on pujarem per la pista fins el Pla de Roma i donarem la volta al Turo de Roma per anar abuscar el sender que voreja el Puig Alter i que baixa fins el bosc de Cal Cortés, una mica de pista per seguir el sender que baixa al Pla de La Tossa, arribem a Callús, i per asfalt cap a Cal Ferrer.
Clica aquí si vols veure mes fotos dels Senders per Santpedor i Callús
El Recorregut

El PerfilLa Traça del GPS "Senders per Santpedor i Callús"

Image Hosted by ImageShack.us