.

.

dimarts, 21 de febrer del 2017

Vilada , Pas de l’Escaldell , Rossinyol , Coll de la Plana , Mina de les Agudes , La Nou de Berguedà , Forat del Vent , Roset , Creu de Roset, Vilada.




Ruta baixada de LaurenMk1 que puja per  pista fins al coll de la Plana , llevat d’un corriol al inici, amb força pendent ja que  farem cap a 700 metres de desnivell amb uns 10 quilòmetres un cop a dalt baixarem fins la nou per corriol, amb algun tram curt de camí. De la nou fem uns tres quilòmetres d’asfalt i remuntarem per pista, pel camí ral de la Nou a Vilada, fins que agafem un corriol que ja no deixem fins arribar al camí del castell de Roset des de on anirem fins a Vilada combinant camí i corriol. Es una ruta amb poc quilometratge però dura pel desnivell acumulat i els corriols que amb algunes pendents fortes i  trams molt pedregosos no deixen descansar gaire a les baixades.



Marxem de Vilada pel collet de Sant Joan i de seguida trobem un corriol que marxa de pla i sense dificultats ens deixa a la pista que puja cap a Sant Romà de la Clusa. La pista, molt bona puja amb força pendent fins a Comelles,planeja una mica i torna a agafar pendent,passant algun tram molt guapo com es el Pas de l’Escaldell, i els planells del Clot. Seguim la pista en direcció a sant Romà fins que trobem un camí que marxa cap a mà esquerra i ens porta cap a Rossinyol , passat el mas el pendent augmenta fins que arribem al coll de la Plana.



Ara comencem a baixar per la pista que va cap a Cuirols però aviat la deixem per agafar un camí que porta cap al reguer d’Espades, just abans d’arribar-hi agafem un corriol que tot i tenir algun pendent fort es pot fer gairebé tot sobre la bici, arribem a les mines de les Agudes i de seguida continuem un altre sender que segueix baixant on trobarem algun tram amb graons de pedra i que ens faran baixar puntualment de la bici, a la part baixa farem algun puja i baixa fins arribar a cal Patzí, passem pel costat de la casa i arribem a la font del mateix nom on travessem el torrent de la Nou i ja entrem tot seguit al poble de la Nou.



Marxem de la Nou per carretera, pujant una mica farem cap a tres quilòmetres, deixarem la carretera per agafar el camí ral de la Nou  Vilada, que puja cap a Casadessús, abans d’arribar-hi tombem cap a la dreta i seguim pujant fins que trobem un pal indicador on comença un corriol. Ara comencem a baixar i de seguida passem pel Forat del Vent, el corriol te tendència a baixar però en algun tram torna a pujar i al passar per sota les lleixes de Viladomat amb de remuntar uns graons amb la bici al coll, aquest corriol te trams amb molts còdols que fa que anem pujant i baixant de la bici sovint.



Arribem a la pista que puja a la casa del Castell de Roset, nosaltres l’agafem en direcció Vilada, cap a la dreta, baixem una mica fins arribar a La Masó i tornem a remuntar, passem per Roset i seguim pujant fins a trobar un corriol que baixa fins a la creu de Roset, encara per corriol fins al pla de les Collades on retrobem el camí que em fet al inici de la ruta i que ràpidament desfarem fins a Vilada.





El Recorregut



 El Perfil





La traça del GPS de la ruta "
"



http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15689502