.

.

dissabte, 16 de juliol del 2016

Volta per l'Alta Garrotxa :: Sadernes-Maçanet de Cabrenys. Dia 1

Sadernes-Coll de Riu -Coll de Bassegoda-Coll de Principi-Hostal de la Muga-Coll del Pal-Costoja-Coll Roig-Collada dels Gesos-Coll d’Oliveda-Maçanet de Cabrenys.

IBP índex: 136




Ruta per l’Alta Garrotxa feta en dues etapes, la primera de Sadernes a Maçanet de Cabrenys i la segona retornem de Maçanet de Cabrenys a Sadernes fent una ruta circular d’uns 105 quilòmetres per pistes i camins en general bons i a voltes molt solitaris. Fem nit a Maçanet de Cabrenys a LesTraquiles, a mitja pensió, on ens ha tractat molt bé amb una molt bona relació qualitat/preu.



Deixem el vehicle a l’aparcament de Sadernes, al inici baixem a buscar la riera de Sant Aniol i la travessem pel pas dels Aures, aquí comencem la llarga pujada d’uns 10 quilòmetres on salvem un desnivell de 83 metres, la pujada es força constant, amb algun tram molt fort, fins al coll de Riu on agafem aire per encarar el tram força dur de les Marrades que ens porta fins al coll de Bassegoda i un últim esforç ens deixa al coll de Principi.



Des del coll anem baixant fins al clot de Tumany on farem una mica de remontada i a partir d’aquí una llarga baixada per una fageda obaga fins que arribem a creuar el torrent de la Comella. Tornem a remuntar fins al mas Sobirà, on veiem que les nuvolades creixen a tot drap. Baixem fins a creuar la Muga i una mica més endavant arribem a l’Hostal de la Muga.



Passant per l’era de l’hostal agafem un sender que ens entra a França i ens deixa a una pista que va pujant suaument fins que ens deixa a la D-3A, l’agafem de baixada cap a un quilòmetre i la deixem per agafar un sender que marxa cap a la dreta. Una bona estona el sender es poc visible, tapat per les altes herbes, fins que arribem al camí que de seguida ens deixa al coll del Pal. Comença a pluore.



Passem pel  coll i el camí va o baixant o planejant. Comença a diluviar. Els camins s’omplen d’aigua, però per sort al no ser argilosos no s’omplen de fang. Comença a pedregar.  Ens refugiem sota un contenidor per deixar passar la forta pedregada. Tornem a pedalar i arribem de seguida a Costeja on agafem la D-3 per on farem cap a quatre quilòmetres fins arribar al coll dels Horts.




Trenquem a la dreta per una pista que va pujant suaument fins a la Gavarra. Plou més humanament. Acabem de pujar fins al Bac on la pista comença a devallar i no deixara de fer-ho fins arribar al pont Nou on amb una curta remuntada arribarem a Maçanet de Cabrenys. Aviat deixarà de ploure.



El recorregut



El perfil








La traça del GPS de la ruta "Sadernes-Coll de Riu -Coll de Bassegoda-Coll de Principi-Hostal de la Muga-Coll del Pal-Costoja-Coll Roig-Collada dels Gesos-Coll d’Oliveda-Maçanet de Cabrenys."