.

.

dimecres, 18 de maig de 2011

Torà-Claret-Pinós-Ardèvol-Llanera-Torre de Vallferosa-Clot dels Nens Xics-L'Aguda-Torà


Sortim de Torà per una pista asfaltada que va pujant lleugerament fins arribar a la desviació d’Otgers, la pista puja bruscament, creuem el mas i agafem la pista, molt bona, que no para de pujar per la serra de Sant Donat fins que al canviar a la vessant nord ens dona una mica d’alè ens arribem a Claret i parem per veure els sarcòfags i l’església de santa Maria.


Reprenem la marxa continuant pujant ara per la serra de Claret, mes amunt la serra de Pinós on passem pel punt mes alt Pinós 931m, i ens deixem caure cap a la Mare de Déu de Pinós, seguim baixant ara per asfalt per arribar a Ardèvol , anem devant de la Torre i entrem a esmorzar al bar de poble.


Bon lloc per parar, ara ve baixada fins travessar la rasa de Llanera a aigüesjuntes i sense pedalar es fa la digestió mes bé, com que els rius i les rieres sempre les posen a baix ara ens toca pujar un parell de quilometres fins arribar al castell de Llanera i l’església de Sant Martí, tornem a baixar a la rasa de Llanera i la seguirem uns cinc quilometres per un camí ombrívol amb roures, aurons, pins...


Quan la Riera de Llanera rep les aigües del Barranc de Quadros tombem sobtadament a la dreta i en pujada suau seguim el torrent fins que som pràcticament a sota de la torre de Vallferosa i seguint les marques d’un PR anem a parar-hi a sota, empenyent la bici com podem.


Ara pugem per una bona pista amb forta pujada fins trobar la carretera asfaltada que creuem per baixar un camí a trams malmès, quan es suavitza tombem a l’esquerra per anar a veure les tombes del Clot dels Nens Xics, excavades a la roca, desfem el camí una mica i retrobem la carretera que seguim un tros fins agafar una pista a la dreta que puja a Bells i anem seguint pujant suaument fins arribar a l’Aguda, vistes impressionants sobre Torà, hi baixem en un no res.

Aquesta es la crònica de l'Agustí

El recorregut


El perfilLa Traça del GPS de la ruta "Torà-Claret-Pinós-Ardèvol-Llanera-Torre de Vallferosa-Clot dels Nens Xics-L'Aguda-Torà"