.

.

diumenge, 20 de febrer del 2011

Marganell-Sta Cecilia-Sant Miquel- Les Bateries- La Vinya Nova- Can Maçana- Marganell


Ens trobem al pàrquing de Marganell amb el Ramon i l’Agustí per fer una altre ruta del llibre el Bages en Btt, volem fer l’itinerari numero 18, Ronda a Montserrat, aquesta es especial per l’Agustí ja que es l’ultima que l’hi falta per fer tot el llibre i coincideix amb el dia que fa un any que el van operar, amb èxit, en agraïment portarà un ciri a la Verge  i al punt mes alt de la ruta destaparem una ampolla de Cava i ens el veurem a la seva salut.


La ruta comença pujant aviat passant per Sant Cristòfol i Santa Cecilia no pararem d’enfilar-nos fina arribar al la plaça de Santa Maria, farem un alto per entrar a la basílica i tornem-hi, la  sorpresa vindrà quan al agafar el camí del viacrucis veiem una senyal , nova, de prohibició d’anar am bici i cavall, en aquest puto país no es regula es prohibeix i ja està, es mes fàcil, o blanc o negre sense matisos, i així tenen mes temps per esmorzar, doncs a empènyer que no esta prohibit.



Sense poder pujar ala bici fem els sis quilometres que separen el funicular de Sant Joan i el Casalot, pujant per l’ermita de Sant Miquel i el pla de sant Miquel, al començar la baixada ens parem a esmorzar i encetem l’ampolla de Cava , no deixem ni una bombolla i continuem,  ara quasi tot baixada pel camí vell de Collbató a Montserrat, que curiosament, segons el llibre Camins i Canals de Montserrat editat per les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, quan comenta l’itinerari  35 diu: Fins el segle XVIII, aquest camí era una de les principals vies d’acces al santuari de Montserrat...  el camí presenta gran part del seu traçat tot empedrat, per facilitar el pas dels animals de bast. Ara ho tindrien prohibit.


Quan arribem al camí de la Vinya Nova ens hi adrecem i seguim cap a cal Jorba, el Castell i agafant el camí de les Batalles, que segueix per el camp de batalla, on els dies 6 i 14 de juny de 1808, els sometents, tropes regulars i habitants de les rodalies, van fer front a una columna de 3.800 soldats napoleònics als que van derrotar i fer enrere. No se si estic content, pel que he vist a França allà regulen mes que prohibeixen. Amb tot arribem a can Maçana i agafem la carretera del Monestir deixant-la  ben aviat per agafar el camí de l’Oliver i baixar cap a l’Oliver, Massacs i arribar a Marganell

Fotos de la ruta clicant aquí

I si vols veure el Blog de l'Agustí

El Recorregut

El Perfil



La Traça del GPS de la ruta " El Bages en Btt - Ruta núm. 18 - Ronda a Montserrat"