.

.

diumenge, 30 de gener del 2011

Gavà-Castelldefels-massís del Garraf-Plana Novella-Sitges-Vilanova i la Geltrú-Cubelles-Cunit


Disposats a fer la segona etapa del llibre Catalunya en Btt, sortim de Manresa a les set del matí, l’Agustí, que hi posa el cotxe, el Ramon i la veu del gps de l’Agusti, arribem a Gavà a les vuit en punt, tot i que la veu ens volia embolicar, ens esperen el Juanfran i el Victor dos nois de la zona coneguts de l’Agusti. Comencem a pedalar fins a topar amb el mar i pel passeig Marítim de Gavà i de Castelldefels arribem al Port Ginesta, tombem a la dreta i desprès de dotze quilometres d’escalfament al pla ens comencem a enfilar pel Rat Penat.


D’entrada no podem dir que ens enganyi, comencem a pujar de valent, sort que algu ha posat miradors de tant en tant i parem per fer alguna foto, no per reposar... el primer que trobem es el del puig del Martell, mes amunt al passar per La Pleta, tornem a fer fotos, i la nostre necessitat de fer mes fotos acaba al pla de Querol, a partir d’aquí les farem per plaer.


Ara anem carenejant un seguit de muntanyes russes i l’ultima baixada, forta, ens deixa a la collada de Vallgrassa, el Victor ens aconsella fer una variació del llibre i baixar al Fondo de Vallgrassa i desprès de vint quilometres de quitrà, enllosats, panots, i formigó fem un camí de terra que ens porta a sota La Plana Novella, masia modernista que avui es monestir budista dels monjos Sakya Tashi Ling, hi pugem allí ens trobem amb el Carles, que tenia una cita a cegues amb l’Agustí, i al Josep.


Fetes les presentacions, i amb l’esperit reconfortat decidim reconfortar el cos i aconsellats per aquest parell de Vilanovins ens acostem a Jafre un llogaret abandonat que ens va prou bé per menjar-nos els entrepans i fer-la petar. Tornem a pedalar ara de pujada fins arribar al pla d’en Sonya, anem baixant passant pel collet de la Fita fins la serra dels Gegants on enllaçem amb el GR-5 que deixem a l’entrada de Sitges.


Comença la segona tongada de mar, un cop passada l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla baixem al passeig marítim que anirem seguint fins la punta de les Anquines on tombem a la dreta travessem la riera de Ribes i guiats per el Josep i el Carles fem un recorregut força entretingut i bonic que ens allunya d’urbanitzacions i ens fa entrar a Vilanova i la Geltrú per la platja de Sant Cristòfol, al bell mig del passeig Marítim el Victor i el Juanfran ens han de deixar per compaginar les obligacions familiars, nosaltres continuem fins la platja de Sant Gervasi on ens acomiadem del Carles i el Josep. Ara ja tant sols ens queda passar Cubelles, travessem el Foix i arribem a Cunit on dinem, agafem el tren i baixem a Gavà on ens espera fidelment el cotxe.

Clicant aquí pots veure mes fotos de Gavà-Castelldefels-massís del Garraf-Plana Novella-Sitges-Vilanova i la Geltrú-Cubelles-Cunit

El Carles ho vist així al seu blog


El recorregut

El perfil






La Traça del GPS de la ruta " Gavà-Castelldefels-massís del Garraf-Plana Novella-Sitges-Vilanova i la Geltrú-Cubelles-Cunit"


2 comentaris:

carlessol@gmail.com ha dit...

Molt bona sortida i molt bona companyia !!

Salutacions.

Totof ha dit...

Ja ho dic sempre, pedalant la gent s’entén.
Salut