.

.

diumenge, 2 d’abril del 2017

Sanaüja-Costa de les Gesses-Selvanera-Castell de les Sitges-Oliola-Ponts-Cal Teuler-Ribelles-Sanaüja.



Aquesta ruta combina corriols, generalment fàcils tècnicament, amb pistes i algun tram curt enquitranat, per això la considerem tècnicament moderada encara que en algun corriol posem el peu a terra puntualment, el quilometratge i no gaire desnivell acumulat també, creiem que continuaríem en aquesta qualificació.




Sortim de Sanaüja, per carretera, i quan portem un parell de quilòmetres la deixem i ja de seguida agafem un corriol que s’enfila per la costa de les gesses, aquest corriol esta senyalitzat com a sender botànic i hi trobarem diversos senyals amb un dibuix i la descripció de les plantes que hi ha, en algun punt que encara un fort empit haurem de posar el peu a terra.




Carenem la costa de les Gesses al creuar un camí i seguirem el corriol de Camats, fàcil i ràpid, comencem baixant i després anem de pla, l’única dificultat son els garrics que el deixen una mica tancat i ens esgarraparan les cames, si anem amb calça curta. Anem a parar a una pista ample que ens porta cap a Ela Camats, de pla i amb suau pujada i baixa cap a les Torres del Riu, on hi em contat, pel cap baix, sis paóns blaus.




El camí travessa el Llobregós i  s’enfila cap a uns camps on agafem un sender força dret i pedregós que a la que et despistes et fa posar el peu al terra, arribem a un camí que ens porta cap a Selvanera, no hi entrem, agafem el camí vell de Selvanera a Palou que va pujant amb un pendent moderat. Marxem de Palou per la LV-3133 que travessa la L-313 i a l’altre banda de seguida agafem un camí que baixant i pujant una mica ens deixa al castell de les Sitges.




Marxem pel camí de Florejacs que deixem de seguida per agafar un camí que va cap a la serra de Llorenç on agafem un corriol, força llarg i fàcil, que va baixant tot passant per sota del tossal Roig i que acaba al arribar a una gran bassa, la bassa de Florejacs. Acabem de baixar per pista fins a la masia Ribalta i d’aquí, també per pista  pujarem fins a l’ermita de Sant Magí de Guardiola i una creu de terme. Reculem una mica i seguim pujant fins al mas d’en Vall.




Del mas d’en Vall seguim una pista, encara, però aviat la deixem per agafar un corriol que baixa fins al camí de Cabanabona a Coscó, aquest camí ens porta a una pista asfaltada que baixa cap a Cabanabona però l arribar a la Rovira el deixem per seguir una pista que primer ens puja una mica per baixar fins a Oliola, hi arribem per pista asfaltada, per on passa el GR-3, i també seguint el GR en marxem per la LV-3134, quan portem un quilòmetre i mig deixem la carretera però no el GR que per una pista va a buscar el Llobregós i ens porta fins a Ponts.




Sortim de Ponts per la C-14, una carretera amb molt trànsit on fem un quilòmetre i escaig, la deixem creuant a l’esquerra, amb molta precaució que les cotxes van folls, agafem una pista que puja i baixa i va a parar a la LV-3141 que amb un quilòmetre de pla ens deixa a Vilanova de l’Aguda. Agafem una pista que va pujant amb més pendent com més amunt anem i arribem a cal Teuler, aquí hauríem de trobar un camí voltant un petit cobert que hi ha a la dreta però el pagès l’ha llaurat, així que per la vora del sembrat fem un tram fins a trobar el camí.




El camí, amb força desús, ens porta de baixada fins a sota Ribelles, que veiem a dalt de la costa de Ribelles, seguim la pista enquitranada que hi puja però al primer revolt tancat la deixem tot seguint recte, la pista encara puja una mica però al passar pel costat de la Mare de Deu dels Esclopets comença a baixar fins a Sanaüja.






El Recorregut




El perfil



...

La traça del GPS de la ruta "Sanaüja-Costa de les Gesses-Selvanera-Castell de les Sitges-Oliola-Ponts-Cal Teuler-Ribelles-Sanaüja."
...