.

.

dimarts, 6 de desembre del 2016

Cervera-Rubinat-Talavera-La Guardia de Lada-Montoliu de Segarra-Montonès de Segarra-Granyena de Segarra-Granyanella-Cervera.




Aquesta ruta segueix gairebé una altre de Rutabike,  segueix majoritàriament pistes, alguna enquitranada i puntualment algun tros de carretera. Sortim de Cervera, del barri de Raval de Sant Francesc i marxem  pel costa del riu Ondara que travessem aviat per enfilar-nos per la Costa Roja amb força pendent, que afluixa quan empalmem amb el camí de Montpaó.


Passem pel costat del serrat de Montpaó i seguim sense gaire pendent fins al corral del Monjo, on trobem les marques del GR 171, el camí va carenant passant entre tossals fins que arribem a Rubinat. Marxem del poble, encara seguint el GR, i anem guanyant alçada fins arribar a Talavera. Deixem el GR per una pista enquitranada que,  amb un pendent fort, ens acaba de pujar al punt més alt de la ruta i ja de baixada ens porta fins a la Guàrdia Lada.


Agafem la carretera baixant cap a un quilòmetre i la deixem per agafar una pista a la dreta  que s,enfila una mica fins arribar a una cruïlla, on trobem les marques de la Ruta del Cercavins i que seguirem fins a Montornès de Segarra, on hi entrem pel costat del seu cementiri modernista. Deixem l’esmentada ruta i baixem fins a creuar el Cercavins, riu que l’hi dona el nom, pujarem per un camí que farà unes quantes dents de serra, pujant i baixant amb algun pendent fort i així arribem a Granyena de Segarra.


De Granyena  el camí va baixant amb pendent moderat cap a Granyanella i segueix baixant amb el tram final amb més pendent fins gairebé arribar al camí ral de Tarrega a Cervera que, seguint el curs del riu Ondara, ens portarà fins a Cervera en una suau pujada. Sense acabar de pujar a la ciutat, per un senderó , baixem fins el raval de Sant Francesc on hem començat la ruta.



El recorregut


El Perfil




La traça del GPS de la ruta "Cervera-Rubinat-Talavera-La Guardia de Lada-Montoliu de Segarra-Montonès de Segarra-Granyena de Segarra-Granyanella-Cervera."



http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15689502