.

.

dilluns, 13 de juliol del 2015

Santpedor-Pla del Abadals-Sèquia fins Balsareny-Navas-El Mujal-La Torre del Moro-Corriols de l’Hivernal-Brugueroles-Santpedor.


Sortim de Santpedor cap al plans de Lluça i seguim fins els plans de l’Abadal, per diverses pistes, aquí deixem el camí per agafar un corriol no massa llarg, que baixa lleugerament, sense dificultats que ens permet anar de pressa, sortim a un camí i tot seguit travessem la via per un pont, a l’altra banda trenquem a mà esquerra  per agafar un corriol, també ràpid, que ens porta fins la Sèquia de Manresa.


Seguim la sèquia pel marge dret fins arribar al Roure Gros, travessem a l’altre cantó i continuem pel sender que segueix la sèquia pel marge esquerra, al arribar a l’alçada de la Botjosa ens trobem la via que travessem i seguim el sender fins que retrobem la sèquia al aqüeducte dels Enamorats, ja no deixarem de seguir-la fins arribar a la Font de Sant Roc a Balsareny.


Deixem la sèquia i ens enfilem en direcció al poble i anem a trobar el camí per on passava l’antiga via del Ferrocarril Manresa-Berga que ens portarà, amb suau pujada, gairebé fins a Navàs, una mica abans d’arribar-hi marxem ca a la dreta i anem a buscar un corriol, que sense cap dificultat volteja el serrat del Lladó, arribem a un camí que de seguida arriba a Navàs, que travessem d’Est a Oest per diversos carrers amb pendent moderat.


Deixem Navàs enrere, enfilant-nos cap al pla de les Bruixes on agafem un curt corriol que ens deixa a tocar de El Mujal, passem les quatre cases i seguim el camí que ens porta tot pujant a l’Oliva, planegem una mica i seguim pujant per tornar a baixar passant per davant de can Peçols i més avall la Casanova del Pla.


Travessem la carretera de les Vilaredes i agafem la pista que anirà pujant, amb una petita pausa entremig, fins al turó de la Torre, una suau baixada ens porta fins al turó dels Cellers i a partir d’aquí baixem fort per anar a buscar el torrent de Vilaseca on seguirem un corriol que baixa ràpid sense cap dificultat, arribem a un camí  i per diversos camins seguim baixant fins a cal Flequer.


Ara la pista puja i al mig d’un revolt la deixarem i agafarem un corriol que té una mica més de dificultat, seguim baixant fins arribar a una pista que ens porta travessar a gual, un parell de cops, el riu d’Or, el segon cop pugem cap al mas Brugueroles, en marxem per la pista ampla, que te les marques grogues i vermelles de la Berga-Santpedor, i que ens portarà fins a Santpedor.


El recorregut



El Perfil



La traça del GPS de la ruta "Santpedor-Pla del Abadals-Sèquia fins Balsareny-Navas-El Mujal-La Torre del Moro-Corriols de l’Hivernal-Brugueroles-Santpedor."