.

.

dissabte, 10 de novembre del 2012

Santpedor - Brugueroles - Turó de la Torre - Can Passols - Sant Cugat del Racó - Sant Joan de Montdarn - Casserres - Molí de Bellús - Berga.



La ruta  va de Santpedor fins a Berga coincidint força amb l’itinerari de la clàssica Berga-Santpedor amb alguna variant,. Sortim de Santpedor pujant i planejant anem cap a Brugueroles, baixem cap al riu d’Or, passant pel costat de la font de Brugueroles, travessem la riera a gual i anem pujant suaument pel seu costat aigua amunt, tornem a travessar-la abans de deixar-la per pujar cap a cal Flequer.


Voltegem cal Flequer i encarem un tirapits  que ens porten al Soler del Far, la pista ara planejant arriba a Cellers de la Serra on trobem una altre pista que agafem cap a l’esquerra seguint pujant fins a sota el toró dels Cellers, comencem a planejar i després de passar la torre del Moro anem baixant per la pista fins la carretera de les Vilaredes.


Quan arribem a la carretera l’agafem en direcció Súria i uns metres més avall la deixem tombant a la dreta per una pista que va pujant cap a can Passols, seguim pujant pel serrat del Puixot, tombem a l’esquerra i després de fer un sifó arribem a la carretera de Castelladral, la seguim uns metres i arribem a Sant Cugat del Racó.


Marxem per la carretera avall cap a Castelladral però aviat agafem un camí a la dreta que va pujant sense parar a buscar la carretera de Serrateix, la seguim una mica i trenquem a ma dreta per agafar la pista que baixa passant per una zona amb boniques pedres solitàries escampades per arreu, fem una suau pujada per baixar a Sant Joan de Montdarn.


Anem a buscar una pista que baixant i planejant passa per les Cots de Sant Joan, pugem una mica i seguim planejant, baixem passant per Cercuns i no parem fins a creuar la rasa de cal Fàbrega, fent una curta pujada i baixada creuem el torrent de l’Alber, arribem a  una pista enquitranada que seguim uns metres per trencar a l’esquerra pujant cap a cal Pasqual i seguim pujant fins al clot de les Barraques que comencem a baixar fins a Casserres.


Passem el poble tot baixant i agafem un camí que amb forts pendents i un parell de llaçades ens porta a creuar la riera de Clarà, a l’altre banda una bona pujada ens deixa a la carretera que creuem per seguir la pista que va planejat cap a Canudes, seguim de pla voltejant el serrat dels Cuadors Largs i al passar per sota el Serrat del Grau baixem fins la riera de Graugès que travessem per una palanca a l’esquerra de la bauma del molí del Bellús on hi ha un petit  salt d’aigua.


Ara el camí puja passant per costat del molí del Bellús i més amunt el mas del mateix nom, ara anirem pujant per entre conreus per un camí  que va passant per una zona esquitxada de cases de pagès, més amunt la pista està encimentada i va pujant lleugerament, al davant nostre com una postal veiem Berga al peu de la serra de Queralt que de mica en mica es va ampliant fins arribar a Berga.



El Recorregut


El Perfil



La Traça del GPS de la ruta "Santpedor - Brugueroles - Turó de la Torre - Can Passols - Sant Cugat del Racó - Sant Joan de Montdarn - Casserres - Molí de Bellús - Berga."






1 comentari:

Soc-ruc ha dit...

Els pedals ens acosten
la bella Catalunya a
la nostra retina.

Salutacions des de Ripoll.