.

.

diumenge, 13 de novembre del 2011

El Cabrerès ··· Cantonigròs-Rupit-St. Joan de Fàbregues-Salt del Sallent-El Far-La Salut-Serra de Mateus-Camí Ral Olot•Vic-Cantonigròs


Tornem a matinar, amb el Ramon, per fer una ruta pel Cabrerès ara que els colors de la tardor amplifiquen les espectaculars vistes d’aquesta comarca natural de la Catalunya interior, la nostre intenció es fer els camins i corriols que s’acostin mes als cingles que passarem, per tal de tenir una visió mes viva dels precipicis que formen aquestes cingleres, encara que això ens obligui a baixar infinitats de vegades de a bici i empènyer alguna estona.


 Sortim doncs a les vuit de Cantonigròs, per una bona pista que va pel peu del Puig-urri, la boirina ens acompanya, deixant un terra força humit, al arribar al Collet dels Graus agafem el sender que baixa pel Grau del Perer, com el seu nom ja avisa “graó”, em de baixar de la bici sovint, arribem al camí que passa pel Perer i baixa fins a creuar el rec de la Bassa Cannamera i tot passant pel Soler arribem a Rupit.


Agafem la pista formigonada que baixa a Sant Joan de Fàbregues, ja que hi som ens hi arribem, retornem a la cruïlla on marxa la pista que baixa fins la Riera de Rupit, la creuem just a uns metres on l’aigua s’estimba un centenar de metres avall formant el Sal de Sallent, a l’altre bada de riera el camí comença a pujar, hi ha un bon mirador que ens permet veure la cascada.


Per aquesta pista anem pujant, resseguin els cingles de Pujolràs i després d’una giragonsa, travessem el Torrent del Gravet seguim pujant per un camí no massa ample i força pedregós, que ens porta al Catellet, per sobre els Cingles de Casadevall, ara seguim una bona pista que ens portaria a l’Om si no fos perque la deixem per travessar la Riera de l’Om i seguir el camí invisible pel Pla de l’Om, i ens mena al corriol que tot pujant serpenteja per la vora del Cinglera del Far, sovint es estret i te algun pas compromès que passa a un metre del barranc, mes endavant s’eixampla, per tot això hi ha llocs que haurem de baixar i empènyer la bici.


De dalt del far baixem per la carretera fins a trobar un camí a la dreta, es de pedra amb molts forats i ens fa pujar i baixar de la bici diversos cops fins arribar al Coll de Malla, tombem a la dreta per un caminoi que va per sobre els Cingles de Clarà, es bastant perdedor, almenys a l’època que estem, sovint les fulles no deixen veure clar quin es el sender que em de seguir, les marques grogues que hi ha tampoc ens ajudem gaire, cal seguir fidelment la traça del gps, també haurem de baixar diverses vagades de la bici, d’aquesta manera arribem a la C-153 que agafem amunt i deixem per anar ca la Salut també per asfalt.


Deixem la Salut camí amunt fins el Collet de l’Arç, baixem per bones pistes fina a Torrent on agafem vist i no vist la carretera fins el Coll de Pruit, la deixem per anar per pista fins a Reyins, aquí agafem un caminet que puja al Coll de Pixanuvies i ens porta per la Serra de Mateus, a mig fer trobem les senyals del Camí Ral Olot-Vic que ja no deixarem fins arribar a Cantonigròs.

Aquí hi ha mes fotos de la ruta "Cantonigròs-Rupit-St. Joan de Fàbregues-Salt del Sallent-El Far-La Salut-Serra de Mateus-Camí Ral Olot•Vic-Cantonigròs"

El recorregut



El perfil




La Traça del GPS de la ruta "Cantonigròs-Rupit-St. Joan de Fàbregues-Salt del Sallent-El Far-La Salut-Serra de Mateus-Camí Ral Olot•Vic-Cantonigròs"