.

.

diumenge, 27 de març del 2011

Camí de Sant Jaume. Vic-Girona



Ens llevem d’hora per tal de poder començar a pedalar a les vuit, el menjador  de l’alberg encara es tancat i amablement ens l’obren per a nosaltres i així poder esmorzar, enllestim aviat i ja ens tens sobre les bicis travessant Vic de punta a punta, anem a buscar el pont de Bruguer per travessar el Garrí i planejant passem per la Torre de Morgades i arribem a Folgueroles que creuem pel bell mig.





Sortint de Folgueroles comencem a pujar progressivament cap a la serra de Puig Castellar, passem pel costat del gorg dels Llitons i pugem fins al coll Sameda per un camí bastant erosionat, ara baixem en un tres i no res cap a Vilanova de Sau on pararem a fer un entrepà que ens prepararem en un area desbarjo.




No ens hi encantem gaire esmorzant, i continuem baixant fins el torrent de Moran, començem a pujar per la Socarrada de les Tallades fins arribar a Sant Romà de Sau, passem pel mirador que ens permet veure una bona vista del pantà de Sau i un bon tros del camí que farem pel de Susqueda i unes escales... inacabables que hem de baixar per arribar a la presa del pantà de Sau.



Baixem cap a la capçalera del pantà de Susqueda i comencem a recórrer una pista que per la dreta el va resseguint, ara de pla, ara de pujada, ara de baixada, una vintena de quilometres fins arribar a la presa, quan hi som, per carretera asfaltada baixem fins al Pasteral on ens aturem a menjar un plat combinat, quina sipia!!! Tot fent la digestió agafem la via verda que be d’Olot i a bon ritme ens arribem a Girona, on la Mariona molt amablement ens vindrà a buscar per tornar-nos a casa










El perfil


La Traça del GPS de la ruta "Camí de Sant Jaume Vic-Girona"